MENU

Huttentocht uitgelicht: de Jungfrau trek

In de Tochtenwiki vind je tochtideeën, klimgebieden en bergregio's waarmee je goed uit de voeten kunt als we over een tijdje weer op reis mogen. Wij lichten er de komende tijd steeds een gebied uit. Lees meer over de Jungfrau trek.

Blik op de Jungfrau

Deze uitdagende huttentocht speelt zich af op de flanken van de hoofdkam in het Berner Oberland. Pittige pasovergangen wisselen af met prachtige bergmeertjes.

De Alpentraverse volgt de hoge toppen van de Berner alpen van oost naar west. Vanaf dag één in Lauterbrunnen gaat het iedere dag verder westwaarts door een afwisselend landschap. Vooral de eerste dagen valt de blik op de Jungfrau (4158m), samen met de Eiger en de Mönch de meest bekende top in dit gebied op de grens met het kanton Wallis.

Geen last van hoogtevrees

Een paar keer wordt er afgedaald naar het dal of de alm. Hierdoor kan ook worden genoten van stukjes bos, veel bloemen en oude almboerderijen. En van meertjes als de schitterende Oeschinensee. De tocht is technisch een van de zwaardere huttentochten. Smalle paadjes op steile hellingen en pittige pasovergangen staan regelmatig op het menu. Een bekende passage is de Hohtürli dichtbij de indrukwekkende Blümlisalpketen. Op de laatste dagen is tredzekerheid geboden langs de kabels en kettingen op weg naar de Lohnerhütte. Belangrijk: je hebt een vaste tred en geen last van hoogtevrees.

Jungfrau trek met Bergsportreizen

Zin gekregen om zelf op pad te gaan? Bergsportreizen, organiseert de Jungfrau Trek deze zomer. Onder begeleiding van een NKBV-tochtleider loop je in 7 dagen van Lauterbrunnen naar Adelboden en geniet je van bos, bloemen, oude almboederijen en meertjes, zoals de schitterende Oeschinensee.

Lees meer

Tochtenwiki

Bekijk de Jungfrau trek in de NKBV Tochtenwiki.

Met de Tochtenwiki-app kun je goed bepalen waar je bent en waar je heen moet. De app is een waardevolle toevoeging bij je oriëntatie en tochtenplanning.

Naar de tochtenwiki