MENU

Geef je op voor de workshops Fit de bergen in!

De afgelopen periode heb je natuurlijk hard getraind om fit te blijven met de trainingsschema's en oefeningen van Jonas Föllmi. Een aantal oefeningen waren extra populair en hebben jullie massaal bekeken. Omdat deze oefeningen ook erg belangrijk zijn als je de bergen in gaat hebben we ze opnieuw opgenomen en verbeterd, je vindt ze in dit artikel.

Tijdens de Week van de Bergsport volg je 5 workshops van Jonas om je conditie, kracht, mobiliteit en stabiliteit te verbeteren. In de laatste workshop laat Jonas je zien hoe je aan sterke knieën, enkels en kuiten werkt. Kun je niet wachten? Begin dan alvast met trainen en bekijk alle oefeningen.

Fit de bergen in

Aan de slag

Oefening 1: Lage squat

Wie de lage squatzit oefent, zorgt voor een betere mobiliteit en stabiliteit in zijn enkels, knieën en heupen. Je kunt daardoor makkelijker bewegen in de bergen. Je bilspieren, bovenbeenspieren en kuiten worden een stuk mobieler. Je maakt deze oefeningen makkelijker door je hakken licht te verhogen.

  • Probeer dagelijks 1 tot 20 minuten in deze lage squat te zittenOefening 2: Jefferson Curl

Dit is een krachtige oefening om te werken aan de mobiliteit van de achterkant van je lichaam. Je traint onder andere je wervelkolom, onderrug, hamstrings en kuiten. Beweeg rustig en probeer steeds iets verder te zakken. Maak de oefening moeilijker door op een verhoging te staan en een gewicht vast te pakken.

  • Maak 5 tot 10 herhalingen en doe dit 3 tot 5 keer met 30 seconde rust tussen elke set

Oefening 3: Enkelstabiliteit

In 9 stappen vergroot jij je enkelstabiliteit. Je kunt deze oefening elke dag doen. Hoe vaker hoe beter.

  • Je kunt deze oefeningen 2 tot 5 keer per dag uitvoeren

Meld je nu aan

De komende weken lichten we steeds een tip van de sluier op van het programma van de Week van de Bergsport. Sprekers, workshops en andere leuke activiteiten komen voorbij in onze (social media) kanalen. Meld je aan via onderstaand formulier en je ontvangt van ons een code die je op 15 maart toegang verschaft tot het hele programma van de Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

MELD JE HIER AAN

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

WEEK VAN DE BERGSPORT PROGRAMMA