MENU

Don van Laere maanden uitgeschakeld door vingerblessure

Oranje klimmer Don van Laere is voor langere tijd uitgeschakeld voor het World Cup seizoen. De boulderaar liep afgelopen weekend tijdens de World Cup Boulder in het Zwitserse Meiringen een blessure op aan zijn vinger.

Het ging mis in de eerste kwalificatieboulder. De topgreep was een pocket waar je met slechts twee vingers aan kon vasthouden. De boulderaar voelde iets knappen in zijn vinger. Pulleyletsel, bleek later. Hoewel hij met tape en doorzettingsvermogen nog enkele boulders probeerde, was snel duidelijk dat voor hem de wedstrijd voorbij was.

Ringbandje

Toen de Oranjeklimmer later bij teamfysio Mathieu Ceron werd onderzocht, bleek dat een ringbandje in zijn ringvinger is geknapt. Een gemene blessure, waarbij het herstel zeker een paar maanden in beslag zal nemen. Helaas betekent het dat het internationale wedstrijdseizoen voor Don al geëindigd is voordat het goed en wel begonnen was.

Revalideren

De komende maanden staan voor de jonge boulderaar in het teken van rust houden, revalidatie en weer terug in vorm komen. Hij zal dan ook niet meer deelnemen aan de nationale bouldercompetitie en het NK Boulder 2019. Wat de blessure van Don betekent voor het seizoen 2020 moet de komende maanden blijken.

Don's teamgenoten reizen komend weekend af naar Moskou voor de tweede World Cup Boulder van het internationale wedstrijdseizoen.