MENU

Deze sprekers live op je scherm tijdens de Week van de Bergsport

Zoals je van de NKBV gewend bent, helpen wij je bij de start van je bergvakantie. Dit jaar niet live tijdens de Bergsportdag, maar online tijdens de Week van de Bergsport van 15 tot en met 21 maart 2021. Met de meest inspirerende lezingen, praktische workshops en informatie, voor als jij weer de bergen in gaat. Alle lezingen en workshops volg je online.

Tijdens deze virtuele editie van de Week van de Bergsport volg je inspirerende sprekers. De komende weken nemen we je mee in het programma dat we hebben samengesteld. Deze week aandacht voor 3 sprekers die eigenlijk geen introductie nodig hebben.

Hoofdsprekers tijdens de Week van de Bergsport

Tamar Valkenier

"Tamar Valkenier, met een verleden als Michelin chef en later recherchepsycholoog bij de Nationale Politie, ging zij op 28-jarige leeftijd met pensioen om haar passie voor reizen en avontuur fulltime na te volgen. Ze bezocht meer dan 50 landen, fietste 12.000 kilometer over de wereld, maakte tochten te paard, op ski’s en sneeuwschoenen, was maanden aaneen aan het rotsklimmen, wandelde veel door de wildernis, leefde van het land door jagen en verzamelen en liep recent 600 kilometer door Jordanië met haar eigen ezel. Tamar werd wildernisgids en survival instructeur en geniet er nu van haar kennis en ervaringen te delen.

Ragna Debats

Ragna Debats staat al ruim 10 jaar aan de top van trail- en skyrunning wereldwijd. Nederlands sky- en trailrunning kampioen reist samen met haar man, kind en hond naar zeven continenten, doet mee aan negen trailwedstrijden van het hoogste niveau en dat alles in één jaar. Deze challenge heet Rolling Mountains.

Ragna en haar Spaanse man Pere zijn beiden professioneel sky- en trailrunners. Deze reis is voor hen de manier om hun passie met de natuur te integreren. Het reizen doen ze zoveel mogelijk per camper. Elk continent krijgt zijn eigen korte documentaire waar het gezin de schoonheid van onze planeet op hun manier wil delen. Maar het is natuurlijk ook een inkijkje in het leven van de topsporters. "..We laten de mooie momenten zien, maar ook de frustraties.."

Sofie Lenaerts

Had het haar twintig jaar geleden voorspeld, en Sofie Lenaerts had het niet geloofd: dat zij als eerste Belgische vrouw de Seven Summits zou beklimmen. Of dat zij de derde Belgische vrouw zou zijn die de Everest had beklommen. Waarschijnlijk de eerste met een gebroken rib. Of dat ze televisiepresentatrice zou worden van een veelbekeken Belgische show. Of dat beklimmingspogingen zouden falen voor respectievelijk een aanslag van de Taliban en een aardbeving. “Een van de belangrijkste lessen die ik in mijn leven heb geleerd, is dat mensen zo veel meer kunnen bereiken dan ze vaak durfen denken. Succes zit echt in jezelf.”

Meld je nu aan

Benieuwd waneer je deze sprekers kunt zien en wat je nog meer te wachten staat? De komende weken lichten we steeds een tip van de sluier op van het programma van de Week van de Bergsport. Sprekers, workshops en andere leuke activiteiten komen voorbij in onze (social media) kanalen. Meld je aan via onderstaand formulier en je ontvangt van ons een code die je op 15 maart toegang verschaft tot het hele programma van de Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

Meld je hier aan

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

Week van de Bergsport Programma