MENU

Deze bergfilms wil je niet missen

Let’s go to the movies! Vanuit huis dat wel, maar we hebben een fijn alternatief gevonden. In samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival selecteerden we een aantal bergfilms die je tijdens de Week van de Bergsport kunt bekijken.

Ga naar event

Het bergdorpje

Dorpen vergrijzen, ontgroenen en functies verdwijnen. De leefbaarheid en de saamhorigheid staan onder druk. Jongeren vertrekken naar de stad. Problemen die Het Bergdorpje uiteraard kent, maar daar wonderwel mee omgaat. Vijlen is het enige Nederlandse ‘bergdorpje’.

Generation Dry

Door de klimaatveranderingen zijn er steeds minder plekken in de Alpen voor ijsklimmen. Gelukkig kan de mens zich aanpassen: hij creëerde drytooling. Na 2 jaar filmen, meer dan 10 adembenemende locaties, vele interviews, duizenden foto’s en een continue ‘rush’ vond in 2016 de première plaats van Generation Dry.

Tarfala

Hoe ziet een zoektocht naar geluk eruit, als een leven niet gedeeld wordt met vrienden en geliefden? Ver boven de Poolcirkel, in het Noorden van Zweden, zorgt een man in zijn eentje voor een afgelegen berghut. Alleen, maar niet eenzaam. Want eenzaam, dat zijn de mensen in de stad.

The Pathan Project

Een ongerept bergmassief in een afgelegen uithoek van Pakistan, waar ruimte en tijd niets betekent. Een van de laatste bergketens ter wereld waar nog nooit een mens heeft geklommen. Prachtige big walls die erom vragen bedwongen te worden. Een gelegenheidsteam met twee Belgen, een Fransman en een Argentijn maakt met deze ingrediënten een verrassende expeditie, vol muziek en humor.

TOM

Nog voordat hij geboren was, stond Tom al op de top van de Eiger. Voor hem is het gewoon dat zijn leven in het teken van klimmen staat. Toch is het best bijzonder wat deze jongen gewoon doet. Bijvoorbeeld de zes klassieke Alpentoppen solo beklimmen in het winterseizoen.

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

WEEK VAN DE BERGSPORT PROGRAMMA