MENU

De Week van de Bergsport online en boordevol inspiratie

Heb jij de Week van de Bergsport al in je agenda staan? Nog niet? Nu noteren dan, want van 15 tot en met 21 maart organiseren wij een exclusief online event voor jou als bergsportliefhebber. Nee, dit jaar is er natuurlijk geen Bergsportdag, wij hadden het ook graag anders gezien, maar in plaats daarvan brengen we je enorm veel leuks online. Zodat je straks goed voorbereid en geïnspireerd de bergen weer kan bezoeken.

We hebbben je al aan de eerste drie sprekers voorgesteld, nu is het tijd voor de volgende drie sprekers.

Hoofdsprekers deel 1

Hoofdsprekers tijdens de Week van de Bergsport

Andy Cave

Van mijnwerker tot bergbeklimmer. De Brit Andy Cave beklom toen hij slechts 20 jaar oud was de Eiger. Zijn vastberadenheid en expertise op het gebied van bergbeklimmen hebben ertoe geleid dat hij zijn tijd heeft verdeeld tussen de bergen en spreken. Zijn toespraken, boordevol humor en drama, vertellen een spannend opbeurend verhaal dat het publiek zowel motiveert als energie geeft. Andy’s lessen uit te bergen kunnen worden toegepast in je eigen werkende leven.

Tom Randall

De Brit Tom Randall omschrijft zichzelf als een traditionele klimmer. Als professionele klimmer heeft Tom veel nieuwe routes uitgezet in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland. Hij is gespecialiseerd in spleet klimmen, waar hij verbluffend goed in is. Samen met Pete Whittaker, voltooide hij onlangs The Staffordshire Nose challenge. Maar liefst 2,25 uur sneller dan het vorige record. Als hij zelf niet in de rotsen hangt, helpt Tom andere klimmers hun grenzen te overschrijden. Onder andere door trainingsplannen samen te stellen voor andere atleten. Hij is ook eigenaar van boulderhal The Climbing Station in het Britse Loughborough.

Jelle Staleman

Op zijn 12e nam zijn vader hem mee op wandelvakanties in de Pyreneeën en Noorwegen. Daar zei hij al dat hij later berggids wilde worden. Hij kreeg echter te horen dat dat niet voor Nederlanders weggelegd was. Op zoek naar het avontuur besloot hij na de middelbare school de opleiding tot marinier te volgen. Bij het korps bestond de mogelijkheid om de opleiding tot ‘Mountain Leader’ te volgen. Daarvoor moest eerst de ‘Berg en Winter training‘ succesvol worden afgesloten. Na 4 jaar bij het korps mariniers werkzaam geweest te zijn, besloot hij van zijn passie zijn beroep te maken. Hij nam ontslag en begon te trainen voor de prestigieuze berggidsen opleiding. Jelle Staleman is in juli 2013 geslaagd voor de Oostenrijkse opleiding tot UIAGM berggids. Hij werd daarmee de toen 8e actieve Nederlandse berggids.

Meld je nu aan

Benieuwd waneer je deze sprekers kunt zien en wat je nog meer te wachten staat? De komende weken lichten we steeds een tip van de sluier op van het programma van de Week van de Bergsport. Sprekers, workshops en andere leuke activiteiten komen voorbij in onze (social media) kanalen. Meld je aan via onderstaand formulier en je ontvangt van ons een code die je op 15 maart toegang verschaft tot het hele programma van de Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

Meld je hier aan

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

Week van de Bergsport Programma