MENU

Jeugd Boulder 4 JAB

De laatste nationale wedstrijd van de Jeugd Boulder JAB competitie is op zaterdag 5 februari. Jeugd Boulder 4 JAB vindt plaats bij Mountain Network Rijnboulder in Arnhem.

Hoe werkt het format?
Aan deze wedstrijd kunnen drie leeftijdscategorieën meedoen: Junioren [Geboortejaar 2003 en 2004], Jeugd A [2005 en 2006] en Jeugd B [2007 en 2008]. Jongens en Meisjes vormen per leeftijdscategorie een eigen wedstrijdcategorie. In totaal zijn er dus 6 wedstrijdcategorieën. De wedstrijd bestaat per wedstrijdcategorie uit twee rondes. De kwalificatieronde bestaat uit 8 flash boulders. Per boulder mag je maximaal 5 pogingen doen. De definitieve tijd van de flash ronde wordt op de wedstrijddag mede bepaald door het aantal deelnemers per startgroep. Daarna volgt voor de 6 hoogst geplaatste klimmers per categorie een finale met 3 on sight boulders. Per boulder krijg je 5 minuten klimtijd en tussen de boulders krijg je 5 minuten rust. Het wedstrijdformat van deze ronde is vergelijkbaar met een IFSC World Cup 1/2 finale. Jongens en Meisjes klimmen gelijktijdig/parallel aan elkaar.

Let op! Geen publiek toegestaan. Geldige QR code voor deelnemers en coaches.

Het wedstrijdgebied wordt uitsluitend toegankelijk voor deelnemers en de toegewezen coaches. Coaches dienen zich via het WAS aan te melden voor het einde van de inschrijfdatum. Elke deelnemer heeft recht op één coach. Deze coach is aangesloten bij een boulderhal als trainer/coach of is een erkende trainer door de NKBV. Deelnemers die geen trainer of coach hebben, en één van hun ouders als coach mee willen. Kunnen hiervoor vrijstelling aanvragen voor seizoen 2022 bij de wedstrijdcoördinator via een mail naar wedstrijden@nkbv.nl.

Wil je zelf meedoen? Schrijf je dan nu in!

INSCHRIJVEN en meer info