MENU

Zes trails om te wandelen in het voorjaar

We kunnen niet wachten om de paden op te gaan! Nog even tot we weer mooie tochten in de Alpen kunnen maken. Toch zijn er al een heel aantal trails, uitstekend geschikt om in het voorjaar al de benen te strekken. Loop in België door sprookjesachtige bossen of misschien is een lager gelegen huttentocht in Italiaans Zwitserland wel wat voor jou. Ook dichtbij huis vind je een aantal mooie wandelingen. We lichten zes mooie trails voor je uit!

Lugano Trekking – 43 km

De Lugano Trekking is een korte, driedaagse huttentocht in de Zwitserse regio Ticino. Je loopt van Monte Bré, net naast Lugano naar Tesserete in ongeveer 43 kilometer. Onderweg slaap je in twee prachtige Zwitserse berghutten om van het heerlijke (meer Italiaanse) eten te genieten. Langs de hele route kijk je uit op het meer van Lugano en loop je over goed begaanbare bergpaden. Deze trail is geschikt voor beginnende bergwandelaars en omdat de bergen wat lager zijn in dit gebied, kun je de tocht maken in het voorjaar. Op 1 mei gaan de twee hutten op de route open.

Lees meer over de Lugano Trekking

GR223 douanierspad – 446 km

Het GR223 douanierspad, ook wel het kustpad in La Manche genoemd, is een must voor de fanatieke wandelaar en natuurliefhebber. Deze spectaculaire route langs de kust van Normandië, Frankrijk, biedt een onvergetelijke ervaring met prachtige uitzichten op de zee, kliffen en stranden. De route is verdeeld in verschillende secties, elk met zijn eigen unieke karakter. De trail brengt je in 446 kilometer van Isigny-sur-Mer naar Mont Saint-Michel in 23 etappes. De trail leent zich uitstekend om een aantal secties te lopen in plaats van de trail in één keer af te ronden.

Alles over het Douanierspad

Nationale Park Trail - 110 km

Net over de grens met België vind je deze gloednieuwe trail: de National Park Trail. Deze langeafstandswandeling neemt je mee langs de meest prachtige plekken van het Nationaal Park Hoge Kempen. Je wandelt langs uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en heerlijk geurende bossen. Daarbij maak je zeven beklimmingen om je wandelbenen alvast flink te trainen. Het is een van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100 km weinig bebouwing en/of verkeer tegenkomt. Je kunt de hele trail in 4 à 5 etappes lopen en de etappes lenen zich ook uitstekend voor een dagwandeling. Een aanrader voor wandelliefhebbers die op zoek zijn naar een uitdagende en avontuurlijke tocht dichterbij huis.

Meer info over de trail en etappes

Alles over bergwandelen

Alles over bergwandelen

De NKBV is er om jou alles te laten halen uit je bergwandelactiviteiten. We helpen je alvast goed voor te bereiden voor je komende bergwandelingen.

Bergwandelen

Vinschger Höhenweg - 100 km

Meer dan 100 kilometer en 5.000 meter hoogteverschil in 5 dagen. Dat zijn de cijfers van de Alta Via della Val Venosta, of op z’n Duits Vinschger Höhenweg in Südtirol. Een pittige meerdaagse trail in vijf etappes, van de bron van de Adigerivier vlakbij het dorp Reschen naar Kasteel Juval, het zomerverblijf van de bekende bergbeklimmer Reinold Messner. Het Vinschgau – in het Italiaans: Val Venosta - ligt in het noordwestelijkste puntje van Südtirol, een streek in het noorden van Italië, die van oorsprong bij Oostenrijk hoorde. De Höhenweg biedt eindeloze vergezichten over het Vinschgaudal, je ziet een verscheidenheid aan landschappen in deze streek met een bewogen en boeiende geschiedenis. Uiteraard is het mogelijk om deze etappes naar eigen lengte in te delen. Omdat de Höhenweg niet hoger gaat dan 2218 meter is hij ook goed te lopen in de maanden juni en september.

Lees de blog

Müllerthal Trail – 112 km

In Luxemburgs ‘Klein Zwitserland’ kun je 112 kilometer heerlijk wandelen op de Müllerthal Trail. Deze zogenoemde Leading Quality Trail, Best of Europe, bevindt zich in het westen tegen de Duitse grens. De trail bestaat uit drie rondjes waarbij je telkens ongeveer 38 kilometer aflegt. Je loopt door sprookjesachtige bossen en langs grote rotsformaties. De Müllerthal Trail is uitstekend bewegwijzerd en het fijne is dat het gratis openbaar vervoer je zo weer terugbrengt naar je startpunt. Een prachtige wandeling voor in het voorjaar!

Meer over deze Trail

Eifelsteig - 313 km

Op nog geen 2,5 uur rijden van Utrecht vind je een van de populairste langeafstandswandelroutes in Duitsland: de Eifelsteig. Deze trail loopt door het prachtige landschap van de Eifel. De route is ongeveer 313 kilometer lang en strekt zich uit van Aken in het noorden tot Trier in het zuiden. Je loopt door de beboste heuvels, weides en langs verschillende meren. De route is verdeeld in 15 etappes van verschillende lengtes en het is mogelijk om de Eifelsteig in delen af te leggen. Onderweg zijn er tal van accommodaties en eetgelegenheden te vinden, waaronder pensions en hotels.

Alles over de Eifelsteig

Terug naar overzicht