MENU

Van het ene trailrunseizoen in het andere

Doen wat je leuk vindt en waar je passie ligt. Voor Jantiene Hannessen is dat de ultieme combinatie van bergen, mensen en bewegen. De afgelopen maanden is dat zeer goed gelukt! Ze kijkt terug op het afgelopen trailrunningseizoen, maar blikt ook vooruit op komende reizen.

Door Jantiene Hannessen

Trailrunweek Light in Zwitserland

11 t/m 18 mei

Op veler verzoek organiseerden we dit jaar de Trailrunweek Light. Voor iedereen die wil kennismaken met het Trailrunnen in de bergen en zo’n 10 km kan hardlopen. Als we de eerste ochtend wakker worden vallen er dikke vlokken sneeuw. Ik schrik, kunnen we wel de trails op? Als ik beneden kom brand de houtkachel al, de deelnemers staan te stuiteren en gelukkig de Nederlandse local Maarten Hendriks ook! Natuurlijk gaan wij naar buiten!

Een paar dagen later sluit International Mountain Leader Allard van Lingen aan. Hij kent het gebied op zijn duimpje en zo krijgt iedereen een serieuze Trailrun beleving in de bergen. Het is geweldig om de passie voor de bergen en het bewegen met elkaar te beleven. Saskia voorziet ons van oefeningen waarvan ik niet wist dat ik dat anatomisch kon en Raymonda wist ons elke dag weer te verrassen met een heerlijk diner.

Deelneemster Barbara van der Vaart heeft ook een leuke blog geschreven over deze week! Lees de blog.

Ultra Trailrunweek

1 t/m 7 juni

We mochten dit jaar onze eerste maatwerk reis organiseren voor een groep Belgische Trailrunners. Wat een pret! Ze wilden flink wat kilometers en hoogtemeters lopen ter voorbereiding op de UTMB en andere ultra wedstrijden. We konden helemaal los met alle mooie singletracks die we kennen en kregen daarmee de gevraagde marathon’s afstanden en mooie kortere trails ingepland.

De eerste dagen hielp & liep ik mee om de reis op te starten en genoot ik van de fantastische sfeer en lol in de sport. Na die 3 dagen had ik zelf ook 100km kunnen uploaden in Strava. Zo blijf ik wel fit!

Deze groep trailde de rest van de week zelfstandig en ik was elke dag weer onder de indruk. Ze hebben het hele programma dat we voor ze hadden gemaakt gelopen. Prachtige plaatjes, nog mooiere glimlachen op de trails in ‘mijn FranseThuis’.

Grand Trail des Ecrins Weekend

13 t/m 17 juni

En dan … staan er ruim 20 popelende Belgen en Nederlanders voor onze neus in de Ecrins. Ik organiseer dit weekend samen met Chris van Beem van Trailrunning Community.

We gaan allemaal meedoen met de Grand Trail des Ecrins. Wauw! Iedereen heeft zijn eigen uitdagende afstand met bijbehorende hoogtemeters gekozen. De 23 km met 1200 hm, 34 km met 2200 hm of de 60 km met 3300 hm . Een aantal doen op zondag zelfs nog de Vertical KM mee!

Het is echt geweldig om zo’n mooie wedstrijd met elkaar te beleven. De spanning vooraf en de ontlading en het plezier achteraf ook. Ik ben erg trots op iedereen, want iedereen heeft de wedstrijd uitgelopen en dat is echt niet altijd makkelijk geweest. Voor veel deelnemers was het ook een eerste trail in de bergen. Extra indrukwekkend.

Mooie sprongen, tranen en knuffels na de finish hoorden er natuurlijk bij.

Trailrunweek & Berg Triathlonweek

15 t/m 22 juni

Dit jaar combineren we de Trailrunweek met de BergTriathlonweek. Een spannende keuze, maar we hebben er ook vertrouwen in dat de groepen zullen matchen en er zelfs kruisbestuivingen zullen ontstaan.

Foto's: Berend-Jan Bel

En jawel … op dag twee zitten er al trailrunners op de fiets naar de gletsjer en op dag drie lopen twee triathleten mee met de lange trail. Heerlijk om te zien dat iedereen zich vrij voelt om er voor zichzelf de mooiste sportweek van te maken.

Elke avond is het een genot om de blije, en steeds meer bruin gebronste, hoofden aan tafel te zien in ons vertrouwde Luxe Chalet AlpeLune. Er wordt deze week veel gesport, gelachen en beleefd. Een fijne week én inspiratie voor volgend jaar.

Neem een kijkje op de website voor al deze reizen die volgend jaar nog een keer worden georganiseerd.

trailrunningprogramma 2020

Heb jij zin in een weekje trailrunnen in de Alpen voordat de winter zijn intocht doet? Loop je de halve marathon (vlak) binnen de twee uur? Dan kun je mee!

Alle informatie

Terug naar overzicht

Jantiene Hannessen combineert een (trailrun)leven in de Hautes-Alpes van Zuid Frankrijk en de bossen van Nederland. Vanuit haar bedrijf AltijdSporten.nl organiseert ze sportreizen in Alpenlanden. Ook is ze nauw betrokken bij de reizen van haar vriend Allard van Lingen van Bergwandelen.com. Alles bij elkaar is het een dynamisch leven met ‘the best of both worlds’. Ze vindt het fantastisch om alle seizoenen in de bergen van heel dichtbij mee te maken en dat doet ze het liefste op de trails.

Nieuwsgierig naar het trailrunnen? Jantiene organiseert meerdere Trailrunreizen. Voor iedereen! Het programma voor 2020 staat online www.altijdsporten.nl/onze-sportreizen