MENU

Gezamenlijk klimweekend Sy

Waar

Sy, België

Wanneer

15 jun - 16 jun 2024

Licentie punten

Geen punten te verkrijgen

Kennismaken met buitenklimmen en jouw NKBV-Regio

Cursusbeschrijving

Rots onder je handen, de wind in je haren en zon op je rug, samen met tal van andere beginnende buitenklimmers om je heen. 15 en 16 juni organiseert de NKBV samen met haar regio's een evenement voor iedereen die kennis wil maken met het klimmen in de rots en het verenigingsleven. Ervaren NKBV-instructeurs vanuit de verschillende NKBV-Regio’s laten je zien wat erbij komt kijken als je zelfstandig wil leren rotsklimmen. Na een heerlijke dag klimmen wordt er samen gegeten, nagepraat en is er plek om te slapen in  de NKBV HerBerg of op de naastgelegen camping. Krijg je al zwetende handen? Ga dan met ons mee Van Binnen Naar Buiten. 

Voor wie?

Dit is een klimweekend voor mensen die al indoor kunnen klimmen (indoor toprope of voorklimmen) en kennis willen maken met buiten klimmen.

Kosten deelnemers 110,- euro. Dit is inclusief:

  • 1 of 2 nachten overnachting op de camping of in de Herberg
  • 2 dagen instructie en klimmen onder begeleiding
  • Avondeten op zaterdagavond
  • Gebruik van klimmateriaal van de NKBV (behalve gordel, klimschoentjes en zekerapparaat)
  • Gebruik van een helm (waar nodig)

Wat moet je zelf meenemen:

  • Ontbijt en lunch voor zaterdag en zondag
  • Slaap je in de Herberg: Hier vind je wat je daarvoor mee moet nemen
  • Slaap je op de camping: Alles wat je nodig hebt om te kamperen (je moet ook zelf een tent meenemen)
  • Gordel, klimschoentjes en zekerapparaat

Ga je mee op dit weekend, dan moet je ook een klimjaarkaart voor dit weekend kopen. Dat kan in de webshop via deze link. Als je ook een weekendverzekering wilt, dan kun je deze tegelijk met de weekend-klimkaart aanschaffen. Denk je dat je het zo leuk gaat vinden dat je dit jaar nog vaker gaat klimmen in België? Koop dan gelijk de reguliere klimjaarkaart voor slechts € 20,- (€ 15,- indien jonger dan 25 jaar).

Overnachting:

Je kunt kiezen om op de camping of in de Herberg te slapen. Wanneer er teveel aanmeldingen in de Herberg zijn, is het 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Hierover nemen we als dat nodig is contact op met jullie. 

Voor outdoor kader en kader in opleiding (kader IO):

Instructeurs krijgen €75,- vergoeding per dag + reiskostenvergoeding van €0,24 per km mits je deze kosten maakt, carpoolen moedigen we aan. Avondeten en overnachting zijn kosteloos. Ontbijt en lunch regelt ieder voor zich.  

Aan de hand van de hoeveelheid inschrijvingen laten we het weten of je wel of niet mee kan als kader of kader in opleiding.