MENU

Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen - trad

In de richting

Instructeur/begeleider

Thema

Algemeen

Waar

Bij een NKBV Erkend Opleidingscentrum

Wanneer

1 jan 2023 - 31 dec 2026

Licentie punten

Geen punten te verkrijgen

Cursusbeschrijving

Trad
Wil jij instructie geven over verschillende zekeringsmaterialen en het plaatsen van zekeringen? Met de aantekening Trad op je licentie sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen geef je instructie in niet- of deels behaakte single pitch routes in niet-alpien terrein.

Aan bod komen onder meer het geven van instructie in de verschillende zekeringsmaterialen (nuts, cams, slider nuts, tricams), het veilig plaatsen van zekeringen, het plaatsen van zekeringen ten opzichte van elkaar, de tactiek van het klimmen van een route, het bouwen van een standplaats op eigen zekeringen. Artificieel klimmen valt niet binnen de scope van de module Trad.

De opleiding
Met de aantekening Trad geef je de cursus voorklimmen op eigen protectie en ben je bevoegd om de bijbehorende klimvaardigheidstoetsen af te nemen. Daarbij ben je ook bij reguliere klimactiviteiten in de rots de eindverantwoordelijke op de locatie. Je stuurt hierbij Sportklimbegeleiders 2 outdoor aan.
 

Toelatingseisen

Toelating
Allereerst moet je in het bezit zijn van het diploma Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen, of je bent in opleiding tot deze rol. In het laatste geval mag je de proeve van bekwaamheid voor de aantekening Trad direct na het behalen van de proeven van bekwaamheid bij sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen afleggen. Verder moet je minimaal 5b onsight kunnen voorklimmen;

Daarnaast ga je akkoord met de algemene voorwaarden en je hebt de privacy verklaring gelezen.

Examinering
De specialisatie wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid voor de aantekening Trad. De proeve van bekwaamheid bij Sportkliminstructeur 3 outdoor voorklimmen kan indien nodig hieraan direct voorafgaand gehaald worden. Wanneer je voorgenoemde niet haalt, kun je logischerwijs niet deelnemen aan de proeve van bekwaamheid voor de aantekening Trad.

Na afronding ontvang je

Aantekening:

Trad instructeur