MENU

Nikwax Base Fresh

Blijf fris en comfortabel tijdens inspanning

Of het nou in de bergen is of rondom huis, wanneer je actief bent kan je gaan transpireren. Synthetische direct op de huid gedragen kleding zoals thermo- sport- en yogakleding zijn uitstekend voor het reguleren van lichaamsvocht en temperatuur. Echter, in de loop der tijd trekken bacteriën en lichaamsvetten in de stof wat de prestatie van deze basislagen verminderd. Dit kan het plezier flink verpesten door vervelende geurtjes en een klam gevoel. Nikwax Base Fresh® kan hierbij helpen.

Om de goede functies van synthetische basislagen te behouden, moeten ze met zorg gewassen worden. Het gebruik van regulier wasmiddel of wasverzachter kan de vocht verspreidende eigenschappen (wicking) van de stof aantasten doordat de restanten van deze middelen vocht aantrekken en vasthouden.
Dit resulteert in een verminderde vocht verspreidende werking en het langzamer drogen van de stof. Bovendien worden geuren niet voldoende verwijderd door deze middelen. In plaats daarvan worden ze gemaskeerd door parfums die al snel niet meer werken.

Hoe meer de synthetische kleding wordt gedragen, hoe meer de geur zich zal opbouwen. Tot het punt waarop je terughoudend wordt om ze te dragen en je genoodzaakt voelt om nieuwe kleding aan te schaffen.

Wat moet je weten over het wassen van synthetische basislagen:

  • Huishoudelijk schoonmaakmiddel verwijdert vuil, maar voorkomt geen opeenhoping van geuren.
  • Wasverzachter maskeert geuren met parfum, maar de onderliggende bacteriën en geur blijven.
  • Gecombineerd, normaal wasmiddel en wasverzachter, zorgen deze ervoor dat vocht zich niet snel kan verspreiden waardoor de kleding zweet vasthoudt.

Wat kan je doen om langer plezier te houden van je kleding:

  • Vervang standaard wasverzachter door Base Fresh voor synthetische kleding die op de huid gedragen wordt.
  • Kledingstukken kunnen worden gereinigd met huishoudwasmiddel om alle vuil en vlekken te verwijderen, terwijl de hoogwaardige technologie van Base Fresh voorkomt dat het wasmiddel de prestaties van de stof nadelig beïnvloedt.
  • Base Fresh verbetert actief de vocht verspreidende prestaties van basislagen, waardoor zweet zich snel kan verspreiden en sneller droogt.
  • De formule op waterbasis verwijdert veilig de geur van het kledingstuk en voorkomt ophoping van nieuwe geurtjes.
  • Het gebruik van Base Fresh naast normaal wasmiddel maakt het gemakkelijk in gebruik, er is maar één wasbeurt nodig.

Door eenvoudigweg van een regulier conditioneringsproduct over te stappen naar Base Fresh blijven mensen dat ze zich fris voelen in hun kleding, ook met actief gebruik. De basislagen behouden hun eigenschappen en gaan langer mee.

Nikwax in de NKBV-webshop