MENU

Hanwag TubeTec zool: lichtgewicht en veerkracht in optima forma

Met bijna honderd jaar ervaring in het ontwikkelen en vervaardigen van wandel-, trekking- en bergschoeisel van hoge kwaliteit, beschikt Hanwag tevens over een enorme knowhow op het gebied van zolen. De zool is immers – letterlijk – de stevige en veilige basis van elke outdoor schoen. Bij de ontwikkeling van steeds weer nieuwe, betere en vooral lichtere zolen wordt dankbaar gebruik gemaakt van de ervaring en feedback van zowel professionele gebruikers als gepassioneerde wandelaars en bergsporters. Met TubeTec introduceerde Hanwag vorig jaar een zool van een compleet nieuwe generatie.

Beschermend vermogen

De kern van de flexibele TubeTec zool bestaat uit het veerkrachtige Polyurethaan (PU). De Tube beschermt de PU tegen uitdrogen en beschadiging van buitenaf, blijft veerkrachtiger en heeft daardoor een langere levensduur. De TubeTec zool onderscheidt zich van bestaande zoolconstructies vooral door zijn verrassend lage gewicht en extreem dempende vermogen.

TubeTec Rock

Met de TubeTec technologie is Hanwag erin geslaagd om polyurethaan - dat normaal gesproken door zijn zachtheid niet geschikt is voor bergschoenen - dankzij de beschermende Tube toch toe te passen.

Ferrata II GTX

Multifunctionele en lichte kletterschoen voor praktisch ieder alpine gebied. De TubeTec Rock tussenzool biedt een perfecte balans tussen functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Modern en zeer functioneel manchetdesign met de nieuwe Hanwag LFX  (laterale flex technologietechnologie) waardoor de schacht gemakelijk meebeweegt met de stand van het onderbeen. Er is een bevestigingspunt bij de hiel voor half-automatische stijgijzers en ter hoogte van de enkel bevinden zich Click Clamp veterogen die een 2-zone veterbinding mogelijk maken.

Zoals alle schoenen van Hanwag wordt de Ferrata II GTX in Europa vervaardigd en is dit model dankzij de gezwikte maakwijze verzoolbaar.

meer informatie