MENU

Gerecyclede softshells ter bescherming van mens en milieu - VAUDE

VAUDE heeft zich ten doel gesteld om wereldwijd klimaatneutraliteit over de gehele leveringsketen te bereiken. Door het gebruik van gerecycled materiaal, zoals van oude petflessen, kan de CO2-uitstoot bij de textielproductie ongeveer worden gehalveerd. Vanaf het winterseizoen 2021 zal de outdoorfabrikant alle winddichte softshells voornamelijk van gerecyclede materialen produceren. Maar dat is nog niet alles: de helft van alle VAUDE-producten bestaat vanaf deze winter voor minstens 50% uit gerecyclede of biobased grondstoffen.

Brand Material Goal

Duurzame materialen worden ook in de textielproductie steeds belangrijker. De meest duurzame outdoorfabrikant voor berg- en fietssport van Europa heeft zichzelf ten doel gesteld om tot 2024 méér dan 90 procent van haar producten minstens voor de helft uit gerecyclede of biobased (hernieuwbare) materialen te produceren. De herfst/wintercollectie 2021 is met 30 winddichte producten van voornamelijk gerecycled softshell-materiaal een belangrijke mijlpaal in het behalen van dit "Brand Material Goal". Veel modellen halen dit doel zelfs met een gerecycled gehalte van méér dan 75 procent.

Door gebruik te maken van materialen van gerecyclede petflessen vermijdt VAUDE de winning van ruwe olie, vermindert het bedrijf de uitstoot en gebruikt het afval als waardevolle grondstof. Met de nieuwe collectie levert VAUDE zo een belangrijke bijdrage aan milieu en klimaat,

De softshelljassen zijn betrouwbare metgezellen voor avonturen bij koudere temperaturen. Winddicht en waterafstotend zonder schadelijke fluorkoolwaterstoffen (PFC) beschermen ze tegen ongunstige omstandigheden onderweg. Dankzij hun elastische en ademende eigenschappen zijn ze zeer comfortabel om te dragen en staan ze garant voor een aangenaam lichaamsklimaat. Het hoogtepunt van de nieuwe softshell-reeks is het Elope Softshell Jacket dat bijna volledig uit gerecyclede materialen bestaat. De nieuwe VAUDE softshell-generatie bewijst dat gerecyclede materialen geen verlies van prestatie betekenen. Klassiekers zoals het Wintry Jacket IV of Cyclone Jacket VI overtuigen ook in de nieuwe gerecyclede versie met een hoog ademend vermogen en houden de wind toch gegarandeerd buiten. Zo kunnen een koude tegenwind bij snelle afdalingen op een mountainbike of winderige bergtoppen tijdens het wandelen je niet deren. Maar niet alleen de volwassenen moeten tijdens hun avonturen warm blijven. Ook voor de kinderen heeft VAUDE gezorgd: het Kids Rondane Jacket IV bestaat voor méér dan 75 procent uit gerecyclede materialen en beschermt de kleintjes tijdens het ravotten in het bos of tijdens herfstwandelingen veilig tegen wind en kou.

Weer- en klimaatbescherming in één

Met de collectie voor herst/winter 2021 vestigt VAUDE zich als pionier op het gebied van duurzame winddichte softshells en laat het bedrijf duidelijk zien dat functionaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Alle softshells van de nieuwe generatie zijn PFC-vrij waterafstotend uitgerust (d.w.z. zonder schadelijke fluorkoolwaterstoffen vervaardigd) en bekroond met het VAUDE Green Shape-label en het Duitste textielzegel "Grüner Knopf" (Groene Knoop). Deze zegels garanderen een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie met gecertificeerde materialen en bieden zo oriëntatie voor consumenten met een groot besef van verantwoordelijkheid.

Bekijk de video VAUDE