MENU

Een van de meest voorkomende voetproblemen in opmars

Veel mensen lijden aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht. Een hallux valgus kan leiden tot pijnlijke drukpunten en ontstekingen; het dragen van gewone schoenen is vaak pijnlijk en soms zelfs bijna onmogelijk. De Hanwag Bunion-leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht. Daarbij biedt de verhoogde teenbox tevens meer ruimte aan de overige tenen. Aan de binnenzijde van de schoen in het bereik van de gevoelige grote teen is het aantal naden gereduceerd om drukpunten en wrijving te voorkomen, waardoor comfortabel wandelen weer mogelijk wordt.

Goed passend schoeisel voor comfortabel wandelen

Alleen als een schoen perfect past, kan men van zijn kwaliteit genieten. Iedere schoen heeft zijn eigen vorm en karakter. Dit wordt bepaald door zijn leest. Een leest is een soort kunstvoet uit hout of kunststof waarover de schoen geschoeid wordt. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal een schoen nooit passen en ook vele pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen.

Een van de meest voorkomde voetproblemen in opmars

Veel mensen – vaak vrouwen, maar ook boulderaars en sportkletteraars – lijden aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht. Een hallux valgus kan leiden tot pijnlijke drukpunten en ontstekingen; het dragen van gewone schoenen is vaak pijnlijk en soms zelfs bijna onmogelijk. Wijdere modellen bieden wel wat meer ruimte aan de grote teen maar zijn vaak weer te wijd voor de rest van de voet waardoor ze ook geen goede ondersteuning bieden.

De oplossing! Hanwag Bunion

Met de BUNION categorie, speciaal ontwikkeld voor mensen met een hallux valgus, gaat Hanwag een stap verder in de richting van de perfecte pasvorm – voor alle type voeten. De Bunion-leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht. Daarbij biedt de verhoogde teenbox tevens meer ruimte aan de overige tenen. Aan de binnenzijde van de schoen in het bereik van de gevoelige grote teen is het aantal naden gereduceerd om drukpunten en wrijving te voorkomen, waardoor comfortabel wandelen weer mogelijk wordt.

Alta Bunion II GTX

  • Sportieve, halfhoge, lichte hikingschoen met meer plaats voor het grote teengewricht.
  • Materialen 100% van Europese toeleveranciers en verzoolbaar.
  • 'Bunion Trek’ leest voor stabiele en secure ondersteuning.
  • PU foam in de tussenzool voor een voelbaar betere demping en een goede afrol.
  • Waterdichte GORE-TEX voering en bovenwerk uit hoogwaardig nubuckleer met een Vibram® Endurance Pro loopzool.

hanwag