MENU

Herfst in Gastein

Beleef de herfstvakantie in Salzburgerland in Oostenrijk, tijdens het wandelen of het relaxen in de spa, met de hele familie, alleen of heerlijk met je partner. Beleef de kleurige schoonheid en het veelzijdige tafereel in het dal. De drie dorpjes Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein zijn al heel verschillend.

De mogelijkheden, die Gastein in je herfstvakantie biedt zijn zo bont als de bladeren aan de bomen in dit jaargetijde. Bij het wandelen bloeien nog de herfstbloemen. En hoog boven in het nationaalpark Hohe Tauern ligt de sneeuw al. Ontdek de vele facetten voor je onvergeetlijke vakantie in Gastein.

Wandelen en wellness in de herfstvakantie 2020

herfstvakantie 2020

Vakantie in oktober in Gastein, dat betekent dat je de vrijheid hebt. Wandelen in de herfst in Salzburgerland staat hoog aangeschreven. Dat is logisch, het gouden herfstlicht in het hele dal biedt een sprookjesachtig beeld. Een hartverwarmend uitzicht dat je tijdens je verblijf kunt beleven. Je kunt tevens tot begin november gebruik maken van de lift.

Ook de wellness aanbiedingen laten je hart sneller kloppen. In het warme thermaal water in een van de thermen in Gastein, de Alpentherme in Bad Hofgastein of de Felsentherme in Bad Gastein, duiken en daarbij toekijken hoe de bonte blaadjes in de wind dansen. ´s Avonds in een van de café´s of restaurants van de authentieke Oostenrijkse als ook internationale specialiteiten genieten. En dan later lekker voldaan van de glasheldere lucht in Gastein je heerlijk uitstrekken in je accommodatie. In Gastein kun je van je vakantie met al je zintuigen genieten.

Yoga Gastein

Dit yoga evenement in Gastein wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in de herfst en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste yoga evenement van Europa. Ook in de herfst, in 2020 van 9 tot en met 18 oktober vinden de „Yogatage Gastein“ plaats. Of je nu beginner of gevorderd bent, er is voor iedereen genoeg. Het thema in de herfst is „adem de bergen“, alle yogasessies zijn in de buitenlucht (er is natuurlijk ook een „slecht weer programma“), hoog op de berg, bij de waterval, in de weide, in het park. Adem de frisse berglucht in en neem deel aan een van de 300 yogalessen. De lessen zijn meestal in het Duits of soms ook in het Engels. Natuurlijk blijft er nog tijd genoeg over om met je mededeelnemers ervaringen uit te wisselen, en om met je mede vakantiegenoten de herfstvakantie tijdens een wandeling, een schnapsproeverij of een middagje in de therme te genieten.

Voor meer Gastein-informatie of het boeken van je accommodatie

Gastein