MENU

De Zwitserse waterwereld

Het kanton Bern is een waterregio bij uitstek. We nemen je mee op een fascinerende reis langs het water.

In de Zwitserse waterregio heb je alle mogelijkheden om weer lekker op te laden voor het dagelijks leven. Water heeft een verfrissend effect op je geest. Meren, rivieren en watervallen of een thermale bron.

Diepblauw meer

Wat dacht je van de Oeschinensee in de regio Kanderseg. Het meer op 1600 meter is bereikbaar per gondellift en biedt uitzicht op de geweldige toppen van het Blüemlisalpmassief. Kom vissen of roeien bij dit spiegelgladden en diepblauwe meer. 

De Oeschinensee Foto: David Birri

Springende forellen

Het water in de Blausee, een klein maar uiterst sprookjesachtig meer omringd door bossen en bergen, komt van ondergrondse bronnen en is diepblauw en kristalhelder. Een tocht met een roeiboot is een aanrader, een snorkel is niet nodig: je ziet de forellen onder je door schieten in het heldere water.

Lord of the Rings

Het Lauterbrunnental is met zijn 72 watervallen de insipratiebron geweest voor elvenstad Rivendell in J.R.R. Tolkiens 'The Lord of the Ring'. Niet zo gek ook. De U-vormige vallei ligt tussen gigantische kliffen en toppen. Op je ronde langs de 72 watervallen, kom je ook langs de Trümmelbach watervallen. De enige ondergrondse gletsjerwatervallen ter wereld, die tot wel twintigduizend liter smeltwater per seconde vervoeren van de gletsjers van de Jungfrau naar het dal.

Klimmen op de Sustenpass Wasserfall

Het water vind altijd wel een weg. Tussen bergen en dalen, rotsen en kloven, stromen rivieren en storten watervallen en gletsjers zich naar beneden. Kom het zelf bekijken in Bern!