MENU

Nigel Armino en Lynn van der Meer winnen Lead 2

Nigel Armino en Lynn van der Meer winnen de tweede nationale Lead wedstrijd in Amsterdam in de klimhal van Mountain Network.

Afgelopen zondag vond in Amsterdam de tweede nationale Lead wedstrijd plaats in de klimhal van Mountain Network. Het vernieuwde wedstrijdformat, met twee extra voorronde routes om de competitie voor een grotere groep interessant te maken, was een succes!

Het leverde een record aantal deelnemers op en een bijzonder sterk deelnemersveld bij zowel de heren, als bij de dames.

Heren

Bij de heren ging de winst overtuigend naar Nigel Armino waarmee deze IVY klimmer zijn eerste nationale overwinning op zak heeft. Hij klom als laatste de finale en legde stijlvol een heelhook in de passage waar op dat moment Mark Brand en Leto Cavé als hoogsten waren gestrand en voor een andere oplossing hadden gekozen. Nigel klom nog vier passen door om vervolgens twee grepen onder de top zijn meerdere in de route te erkennen. De tweede plaats ging op tijd naar Mark Brand. 

Dames

Lynn van der Meer van Team Neoliet boekte zondag een historische overwinning door Nikki van Bergen te verslaan. Nikki was de afgelopen tien jaar ongeslagen in Nederland in de discipline Lead en aan deze zegetocht is dus nu een einde gekomen. Het gebeurde op dezelfde manier waarop het WK Lead recent bij de dames werd beslist. Beide dames topten de route en omdat ze dit ook in de ronde ervoor hadden gedaan, werd de geklommen tijd bepalend voor de winst. Vera Zijlstra legde beslag op plek 3.

Bekijk hier de volledige uitslag van Lead 2. Vervolging op de competitie is op zondag 14 oktober met Lead 3 bij IVY Climbing in Sittard.

Voor een fotoverslag van Lead 2 ga je naar de NKBV Flickr pagina. Voor het terugkijken van de nationale wedstrijd bekijk je de YouTube-pagina van beide winnaars; Nigel Armino en Lynn van der Meer