MENU

Lynn van der Meer en Mark Brand winnen NK Lead 2018

Op zaterdagavond 24 november pakte Mark Brand uit Amsterdam zijn eerste NK Leadtitel bij de heren. De Roosendaalse Lynn van der Meer wist haar titel te verdedigen door haar tweede titel op rij te pakken bij de dames. Het NK Lead 2018 was een spannende eindstrijd tussen oudgedienden en een steeds sterker wordende nieuwe generatie klimmers. Bekijk de volledige uitslag.

V.l.n.r. Lynn van der Meer en Mark Brand op weg naar de top. Foto: Zout Fotografie

In een afgeladen Neoliet Utrecht waren de finales spannend tot het eind. Bij de dames wist Aniek Lith uit Voorschoten zo hoog te klimmen dat een tijd lang geen van de dames haar voorbij wist te streven. Boulderkampioene Vera Zijlstra maakte het nog spannend door vier grepen hoger te klimmen dan de 22-jarige Aniek. Maar daar kwam verandering in toen de 19-jarige Lynn van de Meer aan de start verscheen. Zelfverzekerd klom Lynn naar de top, wat haar de tweede nationale titel bij de senioren opleverde. Vera pakte het zilver. De derde plaats ging naar de 15-jarige Sven van der Heijden uit Purmerend.

Mark Brand op de wand op het NK Lead 2018. Foto: Zout Fotografie

Bij de heren kreeg boulderkampioen Don van Laere dispensatie, waardoor hij zich als elfde heer wist te plaatsen voor het NK. De 16-jarige Mischa Radt uit Almere startte als 5e en domineerde even het NK, maar daar kwam verandering in toen de 20-jarige Nigel Armino uit Wehr naar de top klom. En toen moest de 20-jarige Mark Brand uit Amsterdam beginnen. Doordat Nigel de route topte, werd er wel wat druk op Mark gelegd. Uiteindelijk wist ook hij de route te toppen. Om die reden werd er naar de competitie uitslag gekeken, waar Mark boven Nigel is geëindigd. Daarmee werd Mark de uiteindelijke winnaar van het NK Lead 2018, wat ook gelijk zijn eerste NK Leadtitel is. 

Bekijk foto's van het NK Lead 2018.