MENU

Lynn van der Meer en Mark Brand winnen Lead 4

Afgelopen zondag, 11 november, werd de vierde wedstrijd uit de nationale lead competitie bij Neoliet in Tilburg gehouden. Daarmee zijn ook de deelnemers voor het NK bekend. 

Winnaars Jeugd Lead 4 CDE

Afgelopen zondag was een belangrijke wedstrijd, waarin leadklimmers om een NK Lead 2018 plaatsing streden. De wedstrijd van zondag was een lange dag waarin na een kwalificatieronde acht dames en acht heren streden in de finale. De wedstrijd bestond uit een kwalificatieronde met vier flash voorklimroutes en een On Sight finale.

Dames

Bij de dames wist Lynn van der Meer als enige alle vier de routes te toppen, waarna zij gezekerd was voor de finale later op de dag. Vera Zijlstra en Aniek Lith wisten drie routes te toppen in de kwalificatieronde. Uiteindelijk wist Lynn met de zege ervandoor te gaan door met een score van 34+ de finale te winnen. Vera werd tweede en Aniek derde. 

Heren

Bij de heren wisten Arno Luypaert (België), kampioen boulderaar (2018) Don van Laere en Mark Brand als enige in de kwalificatieronde drie routes te toppen. Na een spannende kwalificatie, gingen acht heren door naar de finale. Mark heeft nu naast Lead 1 (01-09 Rock Steady, Bussum) en Lead 3 (14-10 Ivy Climbing, Sittard) nu ook Lead 4 in de klimhal van Neoliet Tilburg gewonnen. Daarmee staat Mark 1e in de ranking voor het NK Lead. 

Petzl NK Lead 2018

Met deze uitslag zijn ook de deelnemers voor het NK bekend. Deze kun je terugvinden op de website. Het NK vindt plaats op zaterdag 24 november in de klimhal van Neoliet Utrecht. Je kan een kaartje kopen in de voorverkoop voor €15,- of aan de deur voor €17,50.