MENU

Drie meiden en drie jongens winnen Lead wedstrijd Junioren A en B

Zondag 7 oktober was de laatste Lead wedstrijd voor de jeugd Junioren A en B voor het NJK Lead 2018. 

Record aantal deelnemers

Deze vierde wedstrijd vond plaats in Klimcentrum Yellow Stone te Roosendaal. Voor deze wedstrijd hadden zich een record aantal deelnemers ingeschreven, waardoor het een lange wedstrijddag uiteindelijk werd. Om 10:30 uur begon de jeugd met hun flash kwalificatie routes. Alle categorieën hebben twee routes waarin de deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de finale. Voorafgaand konden zij de kwalificatieroutes bekijken via het NKBV Nationale Competitie YouTube kanaal.

Finale

De finale kon eerder starten, omdat de kwalificatie routes vlot werden geklommen. De Jeugd B mocht als eerste de finale routes beklimmen. Bij de jongens wist Paul Brand tot de hoogste greep te komen en bij de meisjes Edith Savenije. Beide hadden vooraf de twee kwalificatie routes getopt. Aansluitend aan jeugd B mocht jeugd A van start gaan met hun finale. Leto Cavé ging er bij de jongens A vandoor met de winst. Van de drie jongens categorieën kwam Leto het hoogste van allemaal. Bij de meisjes A wist de Belgische Charlène Tilborghs de winst te pakken.

De finale werd afgesloten door de Junioren. Met overmacht wist Don van Laere de winst te pakken bij de jongens. Bij de meisjes wist alleen Lynn van der Meer een top score te klimmen in de finale.

NJK Lead 2018

Deze laatste wedstrijd was de laatste kans om punten te verzamelen voor een plaatsing voor het NJK Lead 2018. Ben je benieuwd wie zich uiteindelijk hebben geplaatst? Kijk dan in het WAS voor een overzicht. Tevens was na deze wedstrijd duidelijk wie de competitie winnaar is geworden van zijn/haar categorie. Bekijk de competitie uitslag.

Bekijk ook de volledige uitslag van de Jeugd Lead 4 JAB wedstrijd. Benieuwd hoe zij het deden? Bekijk de video van de categoriewinnaars bij de meisjes in de finale.

 

En bekijk de video van de categoriewinnaars bij de jongens in de finale.