MENU

Vijftien NKBV tourenleiders en instructeurs geslaagd

Zeven NKBV-kaderleden zijn deze zomer geslaagd voor hun examen Alpiene Instructeurs 3 zomer en acht voor Alpiene Tourenleider 3.

Alpiene Instructeurs 3 Zomer
Sjoerd Hooymans, Joris Korevaar, Vincent Perrin, Sytse Roos, Ruben Verschoof, Regien Winnubst en Julius Zonneveld slaagden de afgelopen maand voor hun praktijkopleiding en examen Alpiene Instructeurs 3 Zomer. Ze werden begeleid door NKBV-opleidingsgids Martijn Schell en NKBV-opleiders/beoordelaars Freek Strebe en Court Haegens. Na hun gehaalde examen in de Dolomieten mogen de zeven vanaf nu voor de NKBV C1 en J1 cursussen medeleiden.

Alpiene Tourenleider 3

Bart van de Laar, Thomas Frencken, Dirk-Sytze Kootstra, Willem Zeelen, Mieke Souverein, Christophe Laseur en Jasper Kiestra haalden hun alpiene praktijkweek inclusief praktijkexamen Alpiene Tourenleider 3. Ze werden begeleid door international mountainleader (IML) Peter Mienes en NKBV-beoordelaar Maarten IJssel in de Bernina. Petra de Bruin is via de masterclass van IML Anne van Galen geslaagd. Deze zeven mogen vanaf nu NKBV-huttentochten of vreemde voettochten leiden.

Goede lichting
Dat twee van deze alpiene opleidingen tegelijk lopen komt niet vaak voor. Meestal loopt maar een van de twee opleidingen en is het aantal geslaagden per opleiding wat kleiner. Nu is iedereen die op ging voor het examen geslaagd, Het niveau van de deelnemers dit jaar lag dus vrij hoog, dat vonden de instructeurs ook. Voor de deelnemers is het zeker iets om trots op te zijn. Wil jij ook NKBV-kaderlid worden en tochten begeleiden? Neem voor meer informatie een kijkje bij de NKBV-Academie.