MENU

Vermiste Nederlanders in Noorwegen weer terecht

De dertien Nederlanders die het Noorse gebied Grotlim werden vermist, zijn inmiddels weer terecht. Vanwege het slechte weer was het gebied lange tijd moeilijk te bereiken. De groep sneeuwschoenwandelaars had vanmorgen een noodsignaal uitgestuurd. De reddingstroepen hebben de groep in gezonde staat rond 15:30 uur gevonden.

Grotlim is een hoogvlakte en staat niet bekend als lawinegevaarlijk gebied. Er is de afgelopen nacht een dikke laag sneeuw gevallen, waardoor voortbewegen zwaar was. Rond 10:30 uur heeft de groep een noodsignaal uitgestuurd, waarop de Noorse politie en het Rode Kruis een zoektocht is gestart. Hoogstwaarschijnlijk heeft de groep zich in zogeheten bivakzakken schuilgehouden tot ze gevonden werden.

Een van de tochtleiders op deze sneeuwschoenhuttentocht is ook actief voor de NKBV. Onno Kruitwagen is sinds 2012 NKBV-tochtleider. Hij begeleidde de afgelopen jaren tochten over de Venediger Hohenweg in de Karwendel, het Virgental en de Dolomieten. Daarnaast maakte hij diverse sneeuwschoentochten in Noorwegen en Frankrijk. Zelfstandig, maar ook onder leiding van International Mountain Leader Anne van Galen. Daarnaast is Onno tochtleider bij Spring Reizen, de organisator van deze tocht.



De groep in Noorwegen (foto: @Reiske_nl)