MENU

Spreker en avonturier Bernice Notenboom op het Wandelevent

Poolreiziger en avonturier Bernice Notenboom heeft al heel wat expedities op haar naam staan in de meest extreme gebieden. Zo bereikte ze als eerste Nederlandse vrouw de Zuidpool op ski's en als tweede Nederlandse vrouw de top van de Mount Everest. Tijdens het Wandelevent 2023 op 2 april vertelt ze over haar meest recente expedities door middel van inspirerende verhalen over bewustwording in de meest uitdagende omgevingen op onze aarde.

Expedities onder zware omstandigheden

Vanaf 2000 maakte Bernice tochten in verschillende delen van de wereld. In 2009 stond ze als tweede Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest (8848 meter), samen met haar Oostenrijkse gids en vriend. De expeditie van Bernice werd eerder getroffen door een lawine, waarbij sherpa Lhakpa Nuru omkwam. Hij was haar persoonlijke gids, en zou met haar naar de top zijn geklommen. Hierover is de film Himalaya Alert verschenen. De eerste Nederlandse vrouw die de top heeft beklommen was Katja Staartjes in 1999. Ook zij maakte gebruik van extra zuurstof.

  • 2001 - Kamelenexpeditie met nomaden door Pakistan
  • 2002 - Expeditie met Sathaannomaden door Mongolië
  • 2007 - Ski-expeditie Siberië
  • 2007/2008 - Ski-expeditie Antarctica
  • 2009 – Beklimming van de Mount Everest
  • 2014 - Ski-expeditie van Noordpool naar Canada
  • 2017 - Noordpoolexpeditie, in samenwerking met ESA en NASA

Kite-expeditie in Groenland

In Hoogtelijn 1-2023 met het thema ‘Sneeuw in alle seizoenen’ schrijft Bernice over een van haar avonturen, namelijk haar kite-expeditie van Zuid- naar Noord-Groenland. Een expeditie met een doel. Voor Bernice is er namelijk altijd een groter doel aan een expeditie verbonden, namelijk de wetenschap ondersteunen.

Lees het artikel online

Inspirerende reisverhalen

2010 schreef Bernice het boek ‘Tegenpolen’. Hierin schrijft ze over haar expedities naar Siberië, Groenland, de Zuidpool en de Noordpool. Daarnaast is in 2018 haar boek ‘Arctica, mijn biografie van de Noordpool’ verschenen waarin ze je meeneemt over het ontstaan, de functie, de bedreigingen en het wetenschappelijk onderzoek van het Noordpoolgebied en haar eigen ervaringen op deze mysterieuze plek op aarde.

Films over klimaatverandering

Bernice Notenboom is met name bekend geworden door de televisieserie Klimaatjagers. Deze zes-delige serie is in 2013 is uitgezonden in verschillende landen. Daarnaast heeft zij veel andere films gemaakt om het klimaatbewustzijn te vergroten.

Wandelevent

Ben jij nieuwsgierig naar Bernice en haar avonturen? Kom dan op 2 april naar het Wandelevent in Papendal. Tijdens een aantal lezingen vertelt ze over haar meest recente expedities door middel van inspirerende verhalen over bewustwording in de meest uitdagende omgevingen op onze aarde.

  • Datum: Zondag 2 april 2023
  • Locatie: Sportcentrum Papendal in Arnhem

Bekijk het event

Terug naar overzicht