MENU

Ontdek de mooiste gebieden tijdens de Week van de Bergsport

Zin om nieuwe gebieden te ontdekken? Nu nog even in een virtuele setting, straks zelf er weer op uit. Tijdens de online Week van de Bergsport ontdek je de mooiste bestemmingen. We nemen je mee naar verschillende gebieden, over de mooiste trails en delen met je wat er zo uniek is aan deze berggebieden.

Ga mee op reis naar...


Zwitserland: Wallis, Aletsch - Berner Oberland – Ticino

Zwitserland staat bekend om haar ruige natuur en indrukwekkende bergtoppen. Het is het land met de meeste 4.000’ers van Europa. Een paradijs voor de ras alpinist, maar ook voor wandelaars een van de favoriete Alpenlanden. Je vindt er tientallen natuurparken en met 60.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden, kun je er naar hartelust wandelen. Of je nu voor de ruige bergpassen kiest, of voor de bijzondere parken, in Zwitserland ben je altijd zeker van prachtige panorama’s.

Capanna Adula CAS

Oostenrijk: Bestemming Gastein – Dachtstein

Oostenrijk is een populaire bestemming in de Alpen. Dat is niet gek, want voor bergliefhebbers zijn de Oostenrijkse bergen één grote speeltuin. Zo kun je op meerdaagse huttentocht gaan langs bergtoppen als de Grossglockner (3.798 m) of de Wildspitze (3.770 m), wandelen in het Virgental langs de Großvenediger (3.666 m) of langs de Venedigergruppe. Of maak dagtochten door alpenweidens, langs heldere bergmeren of langs watervallen als de 380 m hoge Krimmler in het Nationale Park Hohe Taurn. Naast wandelen is Oostenrijk een mooie thuisbasis om down hill te gaan op je mountainbike of om te rotsklimmen. Voor wie dan nog niet is uitgespeeld in de zomer, biedt Oostenrijk ook tal van activiteiten in de winter.

Hoge Tatra

De Tatra op de grens van Slowakije en Polen, is het hoogste en meest bekende deel van de Karpaten, met maar liefst 25 toppen boven de 2500 meter. Lastige wandelpassages zijn gezekerd met kettingen. Je geniet hier tijdens een je bergwandelingen volop van de bergmeren en watervallen; Oost-Europa in optima forma. In de Tatra groeien meer dan 250 plantensoorten die alleen daar voorkomen. Verder laten alpenmarmotten, gemzen en adelaars zich regelmatig zien. Tel daar de Poolse gastvrijheid bij op en je hebt een fantastische vakantie.

Dolomieten - Trentino

De bergfanaten onder ons weten het al langer, Italië is de ultieme speeltuin voor bergsporters en bergwandelaars. Hier hoef je je geen dag te vervelen. Bij Italië denk je waarschijnlijk eerst aan de Alpen of de Dolomieten. Door de zuidelijke ligging van de berggebieden in Italië heb je een grotere kans op mooi en zonnig weer dan in de andere Alpenlanden.
Het gevarieerde berglandschap van Italië biedt ongekende mogelijkheden om te bergsporten of te wandelen. Je kunt imposante routes op grote hoogte lopen of, als je een echte bikkel bent, je uitleven op de vele vier- en drieduizenders. Ontdek Trentino bergen en meren met Italiaanse stijl.

gebiedsinfo

Meld je nu aan

De komende weken lichten we steeds een tip van de sluier op van het programma van de Week van de Bergsport. Sprekers, workshops en andere leuke activiteiten komen voorbij in onze (social media) kanalen. Meld je aan via onderstaand formulier en je ontvangt van ons een code die je op 15 maart toegang verschaft tot het hele programma van de Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

MELD JE HIER AAN

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

WEEK VAN DE BERGSPORT PROGRAMMA