MENU

NK Vertical onderdeel van NK Freeride 2020

Het NK Vertical op toerski's is dit jaar onderdeel van het NK Freeride 2020 in plaats van het NK Toerskiën 2020. Van 7 tot en met 13 maart 2020 organiseren Poederbaas en de NKBV het NK Freeride 2020 als onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival in Kappl.

NK Vertical nieuw op het NK Freeride

Bij de NK Vertical gaat het erom dat atleten zo snel mogelijk een aantal hoogtemeters omhoog sprinten op toerski's. Een loodzware uitdaging, die voor het eerst dit jaar als Nederlands Kampioenschap is opgenomen in het Poederbaas Freeride Festival. Een voorwaarde om mee te doen, is dat je goed fit bent en enige behendigheid om op stijgvellen naar boven te toerskiën.

De wedstrijd spreekt voor zich, wie als eerste boven is mag zichzelf Nederlands Kampioen noemen. De start is in het dal van Kappl, Oostenrijk en de finish is bij het festivalterrein Sunny Mountain. In de race worden er 550 à 600 verticale hoogtemeters afgelegd. Net als bij het NK Freeride zijn er ook bij het NK Vertical vier categorieën: ski man, ski vrouw, splitboard man en splitboard vrouw. Als deelnemer aan het NK Freeride kun je met hetzelde kaartje meedoen aan het NK Vertical. Eén kaartje voor beide wedstrijden dus.

tickets

Foto: Tim Vanhoutteghem

Reglement

Materiële regels voor deelname:

  • Een identiteitsdocument
  • Een paar ski's van minstens 60 mm breed in de taille met staalkanten over minstens 90% van hun lengte. De grootte van de ski's is minimaal 150 cm. De ski's zijn uitgerust met bindingen waardoor de hielen op de beklimming kunnen worden verplaatst en kunnen worden vergrendeld tijdens de afdaling. De binding moet een lateraal en frontaal triggersysteem hebben, met of zonder veiligheidsriem.
  • Een paar vellen. De skins moeten vrij kunnen worden verwijderd en hersteld.
  • Een paar stokken van alpine of bodemtype met een maximale diameter van 25 mm, met niet-metalen ringen.
  • Een paar hoge schoenen (boven de malleolus). De schoenen mogen niet zijn aangepast aan het referentiemodel van de fabrikant. De schoenen moeten geschikt zijn voor klimmen en dalen.

Iedereen met affiniteit voor wintersport is van harte welkom op het Poederbaas Freeride Festival, als deelnemer of bezoeker! Net als bij voorgaande edities zullen er ook verschillende freeride clinics en presentaties zijn. Ook kun je je gear testen en zijn er uiteraard gezellige feesten. De laatste kaartjes voor het Poederbaas Freeride Festival/NK Freeride/NK Vertical 2020 zijn beschikbaar op de site van Poederbaas.

Foto: Tim Vanhoutteghem

NK Toerskiën 2020

Wie geen genoeg kan krijgen van de poedersneeuw, kan een week na het Freeride Festival doorreizen naar de Simplon pas. Daar in de buurt organiseert de NKBV namelijk het NK Toerskiën 2020 als onderdeel van de Swiss Cup Rothwald Race.

meer info