MENU

Nieuw logo voor Oostenrijkse Alpenvereniging

De Oostenrijkse Alpenvereniging (Österreichischer Alpenverein, OeAV) heeft vanaf vandaag een nieuw logo. Dat meldt de vereniging op haar website. De vertrouwde Edelweiss beeltenis blijft hierin behouden.

Verenigingsdirecteur Andreas Ermacora onthulde het nieuwe logo in de onlangs geopende Franz-Fischer-Hütte in de buurt van Salzburg. Volgens de website van de alpenvereniging is het nieuwe logo een combinatie van traditionele elementen met een fris, eigentijds lettertype. Zo moest de Edelweiss, al 150 jaar het handelsmerk van de vereniging, behouden blijven, maar was de orginele 'OeAV'-belettering aan een update toe.

Ook het logo van de jeugdvereniging is aangepast. Volgens de Alpenverein Österreich brengt het nieuwe logo nog duidelijker de vitaliteit en onafhankelijkheid van de jeugd in de club naar voren.

De komende tijd zal het nieuwe logo in alle uitingen van de Alpenverein Österreich worden doorgevoerd. Grote kans dus dat je tijdens je volgende huttentocht het nieuwe logo tegenkomt!

Bergmagazine Hoogtelijn ontdekte onlangs in een van de Oostenrijkse berghutten een oud NKBV-logo. Hoogtelijn hoofdredacteur Peter Daalder fotografeerde het logo uit 1998 om het vervolgens te vervangen voor het nieuwe NKBV-logo.