MENU

Kom avontuurlijk overnachten in de HerBerg

We hebben er lang op moeten wachten, maar op vrijdag 10 februari 2023 is het dan eindelijk zover. De opening van de HerBerg in de Belgische Ardennen! Binnenkort kun je deze hut bezoeken als perfecte uitvalsbasis om te wandelen en klimmen in de omgeving.

Opening HerBerg

De HerBerg (voorheen: Tukhut) is de hut van de NKBV. Deze hut ligt in Sy in de Belgische Ardennen, op slechts 40 kilometer ten zuiden van Luik. In het najaar van 2021 zou de HerBerg na een grote verbouwing weer worden geopend, maar de overstroming van de rivier de Ourthe heeft veel schade aangericht, maar dat is nu allemaal weer hersteld.

Overnachten in de HerBerg

Ben je lid van de NKBV? Dan kun je met voordeel overnachten in de HerBerg. De HerBerg heeft 3-tweepersoons-, 1-achtpersoons- en 2-twaalfpersoonskamers. Je bent zowel individueel als met een groep welkom. Bij aankomst word je welkom geheten door de huttenwaard. Dit is een NKBV-vrijwilliger die de hut beheert. Hij of zij vertelt je graag meer over allerlei activiteiten en leuke plekjes in de buurt. Door de authentieke en gezellige sfeer voelt het net alsof je je in een echte berghut bevindt.

Op pad in de Ardennen

In de omgeving van de HerBerg is vanalles te beleven. Je kunt er prachtig wandelen, mountainbiken, klimmen, trailrunnen of kanoën. Er zijn veel klimgebieden in de buurt van Sy. Niet gek dat het gebied door veel mensen als een klimparadijs wordt gezien. Om hier te kunnen klimmen, heb je wel een klimjaarkaart nodig. Hiermee steun je gelijk het onderhoud van de klimgebieden. Bekijk alle klimgebieden in de regio via de NKBV-Tochtenwiki. Ga je liever de natuur in om te wandelen? In de HerBerg kun je een topografische kaart kopen. Kies een mooie route over rotsachtige bospaden en neem in de zomer een verfrissende duik in de Ourthe. Na een lange dag kun je bij terugkomst in de hut ontspannen en genieten van een Belgisch biertje of ander drankje bij de bar.

Klimmen Wandelen Fietsen

De HerBerg is in schoolvakanties en bij (voldoende) aanmeldingen elk weekend geopend van vrijdag 20.00 uur t/m zondag 16.00 uur.

Heb je nog vragen over de hut of een reservering? Stuur dan een mail naar ledenservice@nkbv.nl.

Boek nu

Terug naar overzicht