MENU

Herman Plugge Engagement Award postuum toegekend aan Martijn Seuren

De jaarlijks uitgereikte Herman Plugge Irish Coffee Award werd dit jaar niet uitgereikt. De Engagement Award is postuum uitgereikt aan Martijn Seuren, die afgelopen zomer omkwam tijdens zijn beklimming van de laatste van alle 4000'ers van de Alpen. Berggids Jelle Staleman, een goede vriend van Martijn, nam de Award namens hem in ontvangst.

4000'ers
Seuren was al enige jaren bezig om alle 82 4000'ers van de Alpen te beklimmen. Hij kon bij wat zijn laatste 4000'ers zouden moeten worden op 22 juli aansluiten bij Ueli Steck. Deze zou deze dag voor zijn 4000-meter-project (alle vierduizenders van de Alpen in één zomer op eigen kracht beklimmen) de Dent du Geant, de Arêtes de Rochefort en de Grandes Jorasses gaan beklimmen.

Award
De award wordt jaarlijks door Herman Plugge uitgereikt in zijn woonkamer. Na afloop serveert hij Irish coffee aan de gasten die bestaan uit een select gezelschap. Vorig jaar wonnen Marianne van der Steen en Dennis van Hoek de Award voor hun eerste Nederlandse beklimming van de Fitz Roy.