MENU

Dutch Mountain Film Festival 2021

De elfde editie van het jaarlijks Dutch Mountain Film Festival staat bijna voor de deur. Dit jaar verwelkomt DMFF iedereen wederom in het oude vertrouwde basiskamp, het Royal Theater in Heerlen. Het is ook mogelijk om uit te wijken naar het subkamp Apollo Kino in Aken. Van 2 tot 7 november geniet je tijdens het Dutch Mountain Film Festival van nieuwe berg- en outdoorfilms. Daarnaast stappen dit jaar voor het eerst verschillende schrijvers op het podium voor een panelgesprek.

Bij de basiskampen zijn ruim twintig lange en korte bergfilms te zien. Het festival brengt de bergen een tikkeltje dichter bij huis. Naast inspirerende films is er ook een podiumgesprek en een paneldiscussie over het centrale thema: Freedom to Roam. Onbeperkt door de natuur en bergen struinen, mag dat?

Zoals gebruikelijk is er een indrukwekkend en gevarieerd filmprogramma. Je wordt meegenomen op wereldreis door de Himalaya, de Rocky Mountains, Alpen, maar ook films uit ons kikkerlandje staan op het programma. Voor ieder wat wils van speelfilms tot natuurdocumentaires of klimverhalen.

Podium voor schrijvers

Voor het eerst wordt er ook aandacht besteed aan bergavonturen op papier. Schrijvers van berg- en outdoorboeken gaan met elkaar in gesprek om tot de bodem te komen over het onderwerp Freedom to Roam. Ook worden korte literaire verhalen over onze Seven Summits gepresenteerd.