Tijdens een bergwandeling gaat een wandelpad soms ongemerkt over in een bergwandelpad. Ben je hierop beland, dan is er geen garantie meer dat het pad goed onderhouden is. Losse stenen, gladheid door regen of sneeuw, of weggespoelde delen kunnen de weg dan moeilijker begaanbaar maken. Geen punt voor avontuurlijke en ervaren bergwandelaars, zo lang er niets gebeurt. Maar loop je een blessure op waardoor je niet meer verder kunt, dan ben je afhankelijk van de reddingsdiensten om je van de berg te halen. De rekening van een paar duizend euro voor het helikoptervluchtje? Die is als het tegenzit voor jou.
Ongebaande paden
Bij reisverzekeringen die beweren dat ze bergwandelen dekken, staat vaak in de polisvoorwaarden dat dit alleen geldt op gebaande paden en/of onder deskundige begeleiding. Controleer dus of je goed verzekerd bent voor je op pad gaat. Als je verzekering geen bergsport dekt, is het aan te raden om je aanvullend te verzekeren of over te stappen naar een reisverzekering met bergsportdekking zoals die van de NKBV.
Voordelige reisverzekering
De NKBV vindt dat haar 57.000 leden zelfstandig tochten moeten kunnen maken, ook als die buiten de gebaande paden gaan. Daarom biedt de vereniging een reisverzekering aan met bergsportdekking. Deze dekt bergwandelen en (winter) bergsport op alle soorten terrein voor maar € 26,50 per jaar. Oók als je hierbij het pad verlaat om foto’s te maken bij een sneeuwveld of waterval.
Ben je al NKBV-lid? Sluit dan nu je verzekering af via MijnNKBV.
Ben je nog geen NKBV-lid? Word dan nu lid en sluit direct je verzekering af.
Meer informatie over de verzekering vind je hierboven onder het navigatie-item 'reisverzekering'