MENU

De top 5 wandelingen van de Catalaanse Pyreneeën

De Catalaanse Pyreneeën liggen vol met kilometers goed bewegwijzerde paden waarvan het landschap en de uniciteit ze tot een must hebben gemaakt voor die buitenliefhebbers die willen genieten van een uitzonderlijke ervaring. Ze worden gekenmerkt door zijn hoge bergen, zijn rijke culturele erfgoed en zijn uitzonderlijke keuken. Ontdek en ervaar de top vijf wandelroutes in dit wandelparadijs:

1. Camin Reiau

Het hele jaar door kan je hier wandel door de 33 dorpen die de Val d'Aran verbinden, tevens is het gebied heel interessant voor diegenen die zich willen verdiepen in de geschiedenis, cultuur en het natuurlijk erfgoed van het gebied. Mis de kerken in Salardú, Arties, Bossòst en Vielha niet, evenals de flora en fauna van de Val d’Aran.

Lees meer

2. Route van de drie valleien

Een cirkelvormige doortocht door de valleien Boí, Barravés en Castanesa. Het is de beste manier om naast het nationale park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en het natuurpark Posets Maladeta te genieten van deze onvergelijkbare landschappen, het lokale culturele erfgoed te ontdekken en te slapen in een van de pittoreske dorpjes in de valleien.

Lees meer

Alles over de Catalaanse Pyreneeën

Alles over de Catalaanse Pyreneeën

Een van de bekendste bergwandelgebieden van Spanje en dat is wat ons betreft terecht. Hier kun je eindeloos klimmen en wandelen in enorm gevarieerde landschappen. Op onze gebiedsinformatiepagina vind je uitgebreide informatie over dit spectaculaire bergwandel- en bergsportparadijs.

ONTDEK

3. Ramat de Camins

Het pad is geïnspireerd op een wandeltocht door de Pyreneeën in 1956 door de schrijvers Camilo José Cela en Josep Maria Espinàs. Dit is de meest authentieke kant van de Pyreneeën: proef de lokale keuken, bezoek kleine musea buiten de gebaande paden en haal het beste uit het natuurpark Alt Pirineu en het nationale park Aigüestortes, wetende dat je niet ver hoeft te reizen om te genieten van landschappen en cultuur.

Lees meer

4. Itinerànnia

Itinerànnia is een netwerk van wandelpaden die zich uitstrekt over 2500 kilometer, inclusief de regio's Ripollès, Garrotxa en Alt Empordà. Deze structuur biedt de wandelaars een groot aantal excursies die kunnen worden gekozen afhankelijk van hun beschikbare tijd, de moeilijkheidsgraad en hun persoonlijke interesses. Iedereen kan zijn eigen gepersonaliseerde route door het gebied ontwerpen.

Lees meer

5. Cavalls del vent

Prachtige routes tussen de acht berghutten in het prachtige landschap van het natuurpark Cadí-Moixeró, op hoogtes variërend van 900 tot 2510 meter. Het gemarkeerde pad kan op elk punt worden samengevoegd en in elke richting worden bewandeld. Mis Els Empedrats en het uitzicht op de legendarische Pedraforca-berg niet.

Lees meer

Prachtige natuurlijke omgevingen, erfgoed van grote architecturale en culturele waarde, traditionele gastronomie en ideale pleisterplaatsen om in te verdwalen. Welkom in de Catalaanse Pyreneeën!