MENU

Geannuleerd | Trainersdag I Thema trainen van paraklimmers

In de richting

Instructeur/begeleider, Trainer

Thema

Algemeen

Waar

Mountain Network Amsterdam

Wanneer

29 okt 2023

10:00 - 16:30 uur

Licentie punten

2

In 2023 organiseert de NKBV meerdere trainersdagen, elk rondom een eigen thema. Op 29 oktober is het thema ‘Trainen van paraklimmers’.

Cursusbeschrijving

Op deze dag vindt niet alleen deze Trainersdag plaatst, maar wordt er ook de jaarlijkse Paraclimbing Open georganiseerd. Dat is een paraklimwedstrijd voor Nederlandse en internationale paraklimmers. Dus naast het volgen van de bijscholingen kun je ook de paraklimmers aanmoedigen tijdens de wedstrijd.

Geef je klim- of bouldertraining of instructie en lijkt het je leuk om training te gaan geven of geef je al training aan mensen met een beperking? Dan nodigen we je graag uit om naar de Trainersdag bij Mountain Network Amsterdam te komen! Laat je inspireren om nog beter te kijken naar je klimmers en te kijken naar mogelijkheden ipv onmogelijkheden. De Trainersdag is voor klim- en bouldertrainers van elk niveau, met of zonder een NKBV licentie. Uiteraard kan je deze dag gebruiken als bijscholing.

Inschrijven

De inschrijving is geopend! Er zijn beperkte plekken dus schrijf je gelijk in. Dan ben je zeker van je plek. De inschrijving sluit op zondag 15 oktober om 23.59 uur.

Programma

10.00 – 12.00 Trainen van beginnende paraklimmers

Voormalig Nederlands team bondcoach en trainer van paraklimmers Ulf Lennertz laat tijdens deze zien hoe je trainingen voor beginnende paraklimmers het beste kunt inrichten. Veel mensen met een beperking ervaren zelf al veel drempels om te gaan sporten, maar ook de omgeving rondom de sporters ziet regelmatig drempels om te kiezen voor een sport als klimmen. In deze sessie laat Ulf zien hoe hij probeert mensen met een beperking voorbij hun eigen beperking te laten kijken en te laten ervaren wat ze wel kunnen. Denk out of de box, leer anders naar bewegingen kijken en zet de sporter in zijn kracht.

13.00 – 15.00 Paraklimmen en topsport

Voormalig Nederlands Team Paraklimmer Renske Nugter en onlangs afgetreden bondscoach van het Nederlands team Paraklimmen Berber Brouns slaan de handen ineen en geven samen een inkijkje in de paratopsport in Nederland en wereldwijd. Renske deelt haar ervaring als atleet en neemt je mee hoe haar leven eruit zag als para-topsporter. Berber Brouns neemt je mee in hoe je als trainer aansluit bij de atleten en hoe je ze klaarstoomt om internationaal te gaan deelnemen aan wedstrijden. Zowel Renske en Berber hebben een schat aan ervaring en die zijn ze bereid te delen.

Paraclimbing Open 2023

Tijdens de bijscholingsdag vindt ook de Paraclimbing Open 2023 plaats bij Mountain Network Amsterdam. Paraklimmers uit binnen en buitenland strijden om prijzen tijdens deze wedstrijd. Voor, tussendoor en na de workshops is er tijd om te kijken naar de klimmers en ze aan te moedigen. Rond 15.30 is de prijsuitreiking en om 18.00 wordt er gezamelijk gegeten.  Wil je mee-eten geef dit dan aan in het inschrijfformulier voor deze bijscholing. Het volledige programma van de Paraclimbing Open 2023 vind je hier

Kosten / BTW

Deelname aan de Trainersdag kost € 45,- per dag voor houders van een trainerslicentie. Voor trainers in opleiding of zonder trainerslicentie € 60,- per dag. De prijzen zijn inclusief lunch. De kosten van de inschrijving voor de Trainersdag zijn vrijgesteld van BTW.
Als jouw klim- of boulderhal de kosten voor alle trainers wil betalen, kan de verantwoordelijke trainer/medewerker een e-mail sturen naar opleidingen@nkbv.nl. Wij zorgen er dan voor dat er bij het inschrijfformulier een optie komt waardoor de trainers van de hal niet direct hoeven af te rekenen. Achteraf sturen wij dan een factuur naar de hal.

Inschrijven als niet lid

Ben je geen lid van de NKBV, dan kun je een gratis account aanmaken. Dit kun je doen via mijnnkbv.nl. Vervolgens kun je onderaan op "Logingegevens vergeten?" klikken en vervolgens op "Maak account aan". Met deze inloggegevens kun je je aanmelden voor de Trainersdag.

Bewijs van betaling / factuur

Je betaalt vertrouwd, veilig en gemakkelijk online met iDEAL. Na een succesvolle betaling wordt jouw inschrijving bevestigd op het door jouw opgegeven e-mailadres. Deze mail is meteen jouw bewijs van betaling. Heb je een factuur nodig? Dan kun je deze downloaden via je MijnNKBV omgeving. Ook als je geen lid bent, kun je gebruikmaken van MijnNKBV.

Locatie

Mountain Network Amsterdam
Erasmusgracht 297,
1061 MD Amsterdam

Blijf op de hoogte

Volg het Trainersweekend ook op Facebook en deel je kennis en ervaringen met andere deelnemers!