MENU

Sponsors

De NKBV heeft de volgende sponsors.

VAUDE

Als modern familiebedrijf en aanhoudend innovatieve buitensportleverancier neemt VAUDE haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur zeer ernstig. Deze bewering geven we levendige invulling in alle drie van onze bedrijfssegmenten: Mountain Sports, Bike Sports en Packs ’n Bags. Sinds 40 jaar staat VAUDE voor hoogwaardige buitensportkleding, uitrusting voor bergsporters en de perfecte uitrusting voor fietsliefhebbers. We produceren buitensportkleding, schoenen, rugzakken, tenten, slaapzakken, tassen en toebehoren voor bergbeklimmen, skiën, trekking, wandelen, mountainbiken en (race)fietsen.
 

PETZL


Petzl bestaat al sinds de jaren 70. Alles is begonnen aan de voet van de Dent de Crolles, in het atelier van een hoefsmit in Saint-Nazaire-les-Eymes, een zekere Fernand Petzl. Vandaag de dag maakt Petzl alles wat met bergsport, speleologie en industriële toepassingen van doen heeft. 
 

JULBO

Al in 1950 maakte Julbo hun eerste gletsjerbril, maar vanaf 1960 is het bedrijf zich gaan richten op brillen voor de wintersport met als specialiteit de bergbrillen. Hieruit voortvloeiend kwamen de sport- en outdoorbrillen. Net als bij de bergbrillen staat ook bij de sport/outdoor-lijn de kwaliteit van de lenzen en het montuur voorop. Alle lenzen van de Julbo brillen zijn geschikt voor het hooggebergte. Door de hoge eisen voor het hooggebergte zijn de lenzen ook prima geschikt voor dagelijks gebruik.

BERGANS


Bergans is een Noors bedrijf dat kwalitatief hoogstaande outdoorproducten ontwerpt en ontwikkelt. Bergans produceert onder andere technische kleding, slaapmatten, slaapzakken en rugzakken, maar ook een aantal zeer goede expeditietenten.


ROCK TECHNOLOGIES

In 2001 werd Rock Technologies opgericht in Waterside Mills, Engeland. Het idee was om aan de groeiende vraag naar magnesium, wat gebruikt wordt tijdens het klimmen, te voldoen. Het bedrijf groeide door en ze leveren nu aan grote bedrijven over de hele wereld. In 2008 hebben ze een tweede vestiging geopend in Oostenrijk om de distributie in Europa nog beter te laten verlopen. Rock Technologies biedt sindsdien ook klimaccessoires en kleding aan.