EUROPEAN YOUTH CUP BOULDER

Op 2 en 3 juni organiseert de NKBV samen met Boulderhal Delfts Bleau een European Youth Cup Boulder. De wedstrijd, ook wel EYCB genoemd, is een internationale wedstrijd voor de Europese jeugd bouldertop. Behalve een heus Europees feestje, is het de EYCB een mooie kans voor jonge Nederlandse boulderaars die niet voor Jong Oranje geselecteerd werden, om zich te meten met internationaal talent. En misschien wel om zichzelf in the picture te klimmen! Op 2 juni vindt de kwalificatieronde plaats, waarin de acht beste dames en heren uit elke leeftijdscategorie zich kunnen plaatsen voor de finales op zondag.

De wedstrijd
Op de boulderwanden van Delfts Bleau in Delft zijn tientallen boulders (routes) gebouwd, waarop op 2 en 3 juni respectievelijk de kwalificatieronde en finale plaatsvinden. Boulderen is een expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: kort, krachtig, atletisch en zonder touwen. De sport is in 2020 een onderdeel van de Olympische Spelen in Tokio. Boulders zijn soms ingewikkelde, zware, korte routes van zo’n 4,5 meter hoog, die de atleten als een puzzel moeten oplossen in hun hoofd, om hem vervolgens te klimmen met hun lichaam. Voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond. Het doel is om zoveel mogelijk boulders te toppen (boven zien te komen) in zo min mogelijk pogingen binnen een vastgesteld aantal minuten per boulder.

Nederlands talent
Tijdens internationale jeugdwedstrijden is Jong Oranje van de partij. In Delft verschijnen dertien Jong Oranje klimmers aan de start, aangevuld met negen klimmers die tijdens de nationale competitie een podiumplek hebben behaald. 

Bekijk het programma.

De kwalificatiewedstrijd op zaterdag 2 juni en de finale op zondag 3 juni is gratis toegankelijk voor publiek. Kun je er niet live bij zijn? Bekijk de livestream van de finale:

EYCB poster EYCB programma EYCB deelnemers EYCB uitslag EYCB locatie EYCB Pers EYCB Partners
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?