MENU

Vind de perfecte jas voor jouw winteravonturen – tips van Fjällräven

Als het om winterjassen gaat, is er geen pasklare oplossing. Je moet je keuze aanpassen aan het terrein, het klimaat en de intensiteit van je route. Dit seizoen heeft het Zweedse merk Fjällräven nieuwe, lichtere modellen toegevoegd aan zijn legendarische 1974 Expedition Down Series, zodat er voor elk avontuur een perfecte match te vinden is. Bekijk onze handige gids om te bepalen wat de juiste Expedition jas voor jou is.

Voor avonturen met hoge intensiteit

Expedition X-Lätt Jacket

Perfect voor actieve dagjes uit of mildere omstandigheden - dit lichtgewicht model biedt uitkomst op dagen waarop alleen een shell jack niet voldoende is. De jas beschikt over een gerecyclede synthetische vulling en een minimalistisch ontwerp dat op zichzelf of gelaagd onder een ander jack kan worden gedragen. En als je het warm hebt, kan de Expedition X-Lätt Jacket gemakkelijk worden opgeborgen in een rugtas.

Voor variërende omstandigheden

Expedition Pack Down Hoodie

Als zweterige beklimmingen worden opgevolgd door afkoelende periodes van rust, of wanneer koude bergtoppen op de agenda staan, heb je een jas nodig die warmte biedt op de noodzakelijke momenten, maar welke ook gemakkelijk kan worden opgeborgen wanneer niet in gebruik. De Expedition Pack Down Hoodie doet wat het belooft: compact op te bergen en betrouwbare isolatie wanneer de temperatuur daalt, dankzij de doorgestikte constructie en een eersteklas dons vulling.

Bij langdurige kou

Expedition Down Lite Jacket

Als je een plaats aandoet met extreem koude weersomstandigheden of verwacht voor lange tijd stil te blijven staan, bijvoorbeeld om wilde dieren te spotten of 's nachts te kamperen, wil je voor een jas kiezen met meer isolatie. De Expedition Down Lite Jacket is iets lichter dan het originele Expedition Down Jacket, maar belooft je toch lekker warm te houden dankzij de 700 CUIN, ethische dons vulling. Synthetische isolatie over de schouders maakt het bestand tegen vocht of druk van rugzakken en de comfortabele capuchon kan worden opgezet om koude wind en sneeuw op afstand te houden.

Voor nat en koud weer

Expedition Lätt Hoodie

Als je veel regen of ander vochtig weer verwacht, is een jas met synthetische isolatie aantoonbaar een betere keuze omdat het, zelfs als het nat wordt, zijn prestaties behoudt. De lichtgewicht Expedition Lätt Hoodie biedt een vergelijkbaar warmteniveau als de Expedition Pack Down Hoodie, maar is meer geschikt voor natte klimaten. De jas is ontworpen zonder dierlijke producten, wat het ook nog eens een ideaal veganistische alternatief maakt.

Vind je volgende jas en leer meer over de volledige Expedition collectie op

Fjällräven