MENU

Sometimes design is all you need to succeed

Bij outdoor kleding en -materiaal is het streven naar technische oplossingen altijd een doel om te bereiken. Het Canadese merk Arc´teryx is in staat geweest om dit te doen op een manier die veel verder gaat dan de conventionele normen: de Proton LT Hoody is de perfecte jas met zowel uitstekende luchtdoorlaatbaarheid als levensduur van de jas bij koud weer.

Arc´teryx daagt zichzelf voortdurend uit om innovatieve manieren te creëren om te presteren in extreme omstandigheden. De Proton LT Hoody is een van de grote innovaties van het herfstseizoen 2019. Arc´teryx-ontwerpers wilden de standaardstof verbeteren. Bijgevolg heeft hun toewijding geresulteerd in de oprichting van Fortius ™ Air 20, een textiel dat licht en open genoeg is om zowel luchtdoorlatend te zijn als goed te zijn voor meerdere activiteiten in de bergen. Het is zelfs bewezen dat het meer dan 60x duurzamer is in slijtageproeven dan de industriestandaard.

Toch is ademende isolatie het sleutelwoord dat de innovatie achter de Proton LT Hoody belichaamt. Dit betekent dat overtollige warmte en vocht door hoge inspanning de combinatie van luchtdoorlatende stoffen en isolatie kunnen passeren. Geavanceerde materiaaltechnologieën zoals de Coreloft ™ 80 synthetische en Fortius ™ Air 20 zorgen voor ademende isolatie voor activiteiten met hoge inspanning bij koud weer met stoffen gericht op luchtdoorlatendheid en duurzaamheid.

De No Slip Zip ™ voorkomt dat de hoofdrits zichzelf opent en de met helm compatibele capuchon zorgt voor extra warmte. Doe het aan, laat het aan en blijf gefocust op de activiteit.

naar de website