MENU

Rab - Meridian Jacket

Rab & Gore-Tex® Paclite® Plus - Perfecte lichtgewicht bescherming in alle weersomstandigheden

Het verhaal van Rab begon in 1981 op de zolder van een klein rijtjeshuis in Sheffield, waar Rab Carrington de eerste slaapzak maakte met zijn naam er op. Nu, bijna vier decennia later, zijn zijn eerlijke, duurzame ontwerpen overal ter wereld waar avontuurlijke individuen de elementen onder ogen zien te vinden. Van Himalayatoppen tot koude, frisse avonden rond een kampvuur. Rab zet zijn blijvende missie voort om de klimmer in iedereen wakker te maken en hen toe te rusten voor zijn avontuur.

Als Brits merk heeft Rab het geluk om te profiteren van een hoofdkantoor temidden van de bergen en kan de beruchte Schotse winter als proeftuin worden gebruikt. Rab heeft nauwgezet onderzoek gedaan en in samenwerking met partners zoals GORE®, geëxperimenteerd met bescherming tegen sneeuw, regen en ijs om bergbeklimmers tegen de elementen te beschermen en vocht efficiënt van het lichaam af te voeren.

Dit voorjaar introduceert Rab zijn Meridian-jas met Gore-Tex® ’Paclite® Plus-technologie.

Gore-Tex® Paclite® Plus kledingstukken gebruiken een 2-laags, ongevoerde constructie. Dit GORE-TEX-membraan is gelamineerd op een slijtvaste nylon buitenstof, waardoor een duurzame bescherming wordt gegarandeerd. Een nieuwe slijtvaste behandeling van het binnenoppervlak maakt een aparte voering overbodig. Hierdoor zijn alle kledingstukken van PACLITE® Plus dun, licht en zeer compact, terwijl ze ook duurzaam waterdicht, winddicht en extreem ademend zijn.

Meridian Jacket

Als je in de bergen geavanceerde bescherming tegen slecht weer nodig hebt, maar ook in het laagland dagelijks betrouwbare waterdichtheid goed kunt gebruiken, biedt het Rab Meridian Jacket een zeer veelzijdige oplossing. Deze alleskunner heeft een normale pasvorm die ruimte biedt voor meerdere flexibele laagjes en is zelfs als het weer verslechtert zeer eenvoudig en intuïtief in het gebruik, dankzij de eenvoudige verstelbare en wegrolbare capuchon, de makkelijk te openen okselritsen en de ruime, goed toegankelijke borstzakken. Voorgevormde mouwen helpen je actief en beweeglijk te zijn zonder dat je jack opkruipt of het draagcomfort vermindert; en het uitstekende ademende vermogen van de GORE-TEX PACLITE Plus-buitenstof van 40 denier nylon, gecombineerd met de prima instelbaarheid van capuchon, boord en manchetten, helpen je tijdens al je buitenavonturen genieten van dit aangenaam aansluitende en veelzijdige Meridian Jacket, een topkeuze voor een breed scala aan actieve bergsporten.

De Meridian-jas is verkrijgbaar in heren- en damesstijl in elk 4 verschillende kleuren. Adviesprijs: 249,95 Euro.

Kijk voor meer informatie over Rab's shell-collectie

MERIDIAN JACKET