MENU

Rab en Lowe Alpine ondersteunen Groene Vrijdag

Het is je vast niet ontgaan, maar afgelopen vrijdag was het Black Friday. Een dag waar consumeren centraal staat, maar er steeds meer aandacht is om minder te consumeren. European Outdoor Conservation Association (EOCA) heeft de vrijdag van Black Friday ondergedompeld tot Green Friday, oftewel Groene Vrijdag. Een initiatief om tegenwicht te geven in de klimaatcrisis

Groene vrijdag

Vanaf Black Friday tot de laatste dag van het jaar is door de European Outdoor Conservation Association (EOCA) uitgeroepen tot Groene Vrijdag. Ook Rab en Lowe Alpine ondersteunen deze actie. Zij doneren 25% van de inkomsten van hun recent geopende European Service and Repair Centre op 29, 30 en 31 december aan natuurbeschermingsprojecten van het EOCA. Op die manier wil het bedrijf meewerken aan het terugdringen van het dramatisch verlies aan natuur op onze planeet.

Het EOCA is een groep bedrijven uit de Europese outdoorindustrie die gezamenlijk rechtstreeks geld doneren aan wereldwijde projecten voor het behoud van de ‘great outdoors’. De afgelopen 15 jaar heeft het EOCA 152 projecten ondersteund voor een totaal van 4 miljoen euro.

Extra bijdrage

Rab en Lowe Alpine, beide onderdeel van Equip Outdoor Technologies Ltd., proberen uitrusting langer te laten gebruiken en onnodig afval te voorkomen. Dat is onderdeel van de concernstrategie om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Het Service Centre biedt herstel en schoonmaak aan voor alle waterdichte en GORE-TEX-materiaal, isolatie-uitrusting, slaapzakken en ander materiaal. Je geliefde uitrusting kun je dus laten repareren in plaats van vervangen. Dit zodat je de bergen als speeltuin kunt blijven gebruiken. Avonturen hebben zo een lagere ecologische voetafdruk, waardoor uitrusting een tweede kans krijgt en waardevolle hulpbronnen niet op de vuilstort terechtkomen. Op een gegeven moment komt er een einde van je uitrusting. Als dit het geval is, wordt het gerecycled voor een tweede gebruik, gerepareerd en gedoneerd.

Daarnaast ondersteunen Rab en Lowe Alpine het project Outdoor Gear for Good, waar restpartijen en gerepareerd materiaal en uitrusting opnieuw aangeboden wordt. De opbrengst komt eveneens ten goede van het EOCA.