MENU

Nieuwste slaapzakkencollectie Rab 2022

Dit is waar het bij Rab ooit begon: slaapzakken. Nu, 42 jaar later, onthult Rab de nieuwe slaapzakkencollectie lente/zomer 2022, waarbij meer gerecyclede stoffen dan ooit gebruikt zijn.

Grensverleggend

De nieuwste collectie verlegt naar eigen zeggen de grenzen van slaapzaktechnologie, functionaliteit, bescherming en comfort. Doel was dat de slaapzakken de lichaamswarmte nog efficiënter vast moesten houden. Tegelijkertijd werd ernaar gestreefd om de impact op het milieu te verminderen door meer gerecycled materiaal dan ooit te gebruiken. Dit mondde uit in een collectie van nieuwe en vernieuwde slaapzakken bestaande uit de modellen Andes Infinium, Neutrino, Solar Ultra en Solar Eco.

  • De Andes Infinium slaapzakken zijn grotendeels vernieuwd en hebben een Gore-Tex Infinium Windstopper-buitentijk gekregen. De innovatieve TILT-technologie reflecteert de warmte naar binnen en vermindert het stralingswarmteverlies. De vulling bestaat uit 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking. Met deze slaapzakken heb je dezelfde warmte- en weersbescherming als de expeditiemodellen van Rab maar wel met een slankere vorm. Daardoor zijn ze kleiner op te vouwen en lichter in gewicht.

  • De Neutrino slaapzakken zijn door de ideale verhouding tussen warmte en gewicht perfect voor het bergbeklimmen, bikepacking en huttentochten. Voor aankomend seizoen zijn de helemaal vernieuwd en hebben een vulling van 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking gekregen. De buitentijk is van Pertex Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR (Durable Water Repellent) coating.

  • Volgens Rab is de Solar Ultra dé slaapzak voor topprestaties. Slijtvast en zeer efficiënt qua isolatie. Dit dankzij de TILT-technologie om stralingswarmteverlies te verminderen en het gebruik van 100% gerecyclede Stratus synthetische laagisolatie voor een verbeterde isolatie. Ook hier maakt Rab gebruik van gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR.

  • Met de Solar Eco collectie heb je een lichtgewicht slaapzak in handen die geschikt is voor de meest uiteenlopende activiteiten, zoals kamperen, backpacken en bergtochten. Ze zijn gevuld met 100% gerecyclede Stratus synthetische isolatie. De buitentijk is van 100% gerecycled materiaal, die ook nu weer is voorzien van een fluorkoolstofvrije DWR-coating.

Nieuw Service Center

Door goed onderhoud kun je de levensduur van je uitrusting verlengen en beperk je het afval tot een minimum. Daarom heeft Rab onlangs zijn eigen servicecentrum geopend. Een professionele was- en reparatiedienst waar je je materiaal vakkundig kunt laten wassen, drogen en repareren. Het isolerend vermogen wordt hersteld en je slaapzak kan weer een paar jaar langer mee.