MENU

Mammut - Ducan GTX: Meer energie op de berg

Dat zou wat zijn, een wandelschoen die beweegt zoals de voet. Een schoen die zich zelfs in het meest uitdagende terrein als betrouwbare partner bewijst, energie bespaart en waardoor de wandelaar meer grip op de ondergrond krijgt en die een grotere stabiliteit geeft. Dat klinkt als toekomstmuziek, maar de Mammut Ducan GTX biedt dat nu al, in diverse lage en hoge varianten.

De Flextron technologie zorgt voor flexibiliteit

Alle Ducan-modellen hebben als basis de innovatieve Flextron technologie. Die ontstaat door een verenstalen tussenzool die standaard in iedere Ducan-schoen zit. Deze zool zorgt voor flexibiliteit en ondersteunt het correct afwikkelen van de voet. Daardoor treedt veel minder snel vermoedheid op, ook bij langere tochten. Bij een dwarsbeweging van de voet, is de Flextron-zool tot geen enkel compromis bereid. Juist in oneffen terrein verhindert de zool het doorknikken van het voetgewelf, zorgt voor een anatomisch juiste voethouding en verhoogt de stapzekerheid en de stabiliteit. De verbeterde lichaamshouding zorgt voor minder compensatie-bewegingen en daardoor voor een meer efficiënt energiegebruik bij het wandelen en bergwandelen.

Mammut - Flextron Technology from Kaiserlicht on Vimeo.

Georganisch 3D: spreekwoordelijk ‘als gegoten‘

Waarom zou je iets veranderen dat de natuur perfect ontwikkeld heeft? Dat principe wordt gevolgd in de Georganische 3D technologie, die in de Ducan GTX-schoen toegepast wordt. De loopbewegingen worden organisch, direct aan de voet, vastgelegd. In het driedimensionale model wordt de pasvorm op die manier natuurgetrouw gevormd. Dat wordt toegevoegd aan het geometrisch-dynamische ontwerp van de schoen. Een anatomische leest, de flexibele tong van de schoen en het asymmetrisch plaatsen van de veters zorgen daarbij voor een minimale wrijving bij een maximaal comfort. In de Knit High-variant van deze handige wandelschoen is in de hoge schacht het modernste synthetisch 3D-weefsel toegevoegd. Het is elastisch, nestelt zich als een sok om de voet en is zeer licht waardoor je gewicht bespaart.

De perfecte grip

Als er iemand aangewezen is op voldoende grip en niet wil wegglijden, dan is het wel de bijzondere atleet en Mammut-ambassadeur Tom Belz. Hij kreeg kanker in zijn gewrichten en sindsdien gaat hij met één been en twee krukken door het leven. Bij zijn tot de verbeelding sprekende avonturen rekent hij voor honderd procent op zijn Ducan GTX-schoen. Ook al omdat hij in iedere situatie op de speciaal ontworpen Vibram®-buitenzool kan rekenen. Maar het gaat niet altijd over de Kilimanjaro. De handige wandelschoen voor dames en heren, verkrijgbaar in zeventien kleurvarianten, is prima geschikt voor meerdaagse wandeltochten, trekkings of snelle wandelingen in de bergen.

mammut.com