MENU

Klimaatcomfort en klimaatneutraal gaan hand in hand met VAUDE softshells

Vanaf het winterseizoen 2021 produceert VAUDE alle winddichte softshells voornamelijk van gerecyclede materialen. Maar dat is nog niet alles: de helft van alle VAUDE-producten bestaat vanaf deze winter voor minstens 50% uit gerecyclede of biobased, d.w.z. hernieuwbare grondstoffen. Dit bespaart waardevolle hulpbronnen, energie en CO2-uitstoot, wat doelbewust bijdraagt aan de bescherming van het milieu. VAUDE wil namelijk wereldwijd klimaatneutraliteit bereiken over de gehele leveringsketen. Gebruikte materialen spelen hierbij een doorslaggevende rol. Door het gebruik van gerecycled materiaal, zoals oude petflessen, wordt de CO2-uitstoot bij de textielproductie ongeveer gehalveerd.

Klimaatcomfort en klimaatbescherming in één

De nieuwe generatie van VAUDE’s nieuwe winddichte softshells biedt hoge functionaliteit in combinatie met uitstekende bescherming tegen het weer – en spaart hierbij waardevolle hulpbronnen van onze aarde. Het softshellmateriaal is niet alleen luchtdoorlatend, winddicht en waterafstotend, maar ook overwegend gemaakt van gerecyclede petflessen.

Eindige grondstoffen, zoals uit aardolie vervaardigde kunststoffen, kunnen door recyclingprocessen langer in de gebruikscyclus worden gehouden. In plaats van gebruikte producten na gebruik gewoon weg te gooien of in afvalverbrandingsinstallaties te vernietigen, kunnen deze beter worden hergebruikt. Dit kan energie besparen, het broeikaseffect verminderen en de verspilling van fossiele grondstoffen tot een minimum beperken. De circulaire-economie is daarom een belangrijke stap op weg naar een meer klimaatvriendelijke en emissiearme toekomst. Zo ben je optimaal beschermd en lever je tegelijkertijd een waardevolle bijdrage aan het milieu en klimaat.

Warme isolerende kleding en actieve klimaatbescherming gaan hand in hand

Warm blijven; op alle mogelijke manieren? Ja, én nee. Ja, als het om isolatie gaat, maar niet tegen elke prijs. Met de alternatieve, uiterst efficiënte isolatiematerialen van gerecycled koffiedik of gerecyclede petflessen krijg je niet alleen een betrouwbare bescherming tegen afkoeling tijdens sportieve outdooractiviteiten in de winter, maar ook op verantwoorde wijze om met onze aarde.

HeatSphere Eco synthetisch kunstdons, voor 100% van gerecyclede petflessen gemaakt

Het nieuwe, synthetische kunstdons HeatSphere Eco isoleert met de eigenschappen van dons, voelt aan als dons, maar is het niet. Deze donzige balletjes van 100% gerecyclede petflessen zijn vrij van dierlijke bestanddelen, maar kunnen beslist met dons vergeleken worden. Licht, zeer elastisch en warmer dan elke gewatteerde vulling. Bovendien houden de balletjes zelfs in vochtige toestand warm, en dat zonder te klonteren. Een lichte, onderhoudsvriendelijke en uiterst efficiënte warmteopslag met hulpbronnenbesparende, milieuvriendelijke achtergrond.

Hier meer over VAUDE's duurzame isolatie.