MENU

Wandelen en klimmen in het Ötztal

Wandelen in het Ötztal

Ontspannen wandelen in het dal met uitstapjes naar idyllische berghutten dichtbij de kristalheldere bergmeren. Of een avontuurlijke huttentocht naar het gebied met de meest schilderachtige uitkijkpunten of echt uitdagend piek veroveringen voor ervaren wandelaars - omgeven door machtige toppen boven 3000 meter boven de zeespiegel: het unieke Ötztal-natuurpark biedt een gevarieerde keuze aan routes en toertochten voor alle niveaus.

Zomervakantie staat voor onbeperkte bergverkenning - en Tirol is een echt paradijs voor wandelliefhebbers! Vooral het schilderachtige Ötztal heeft een oneindig aantal paden, variërend van eenvoudige rondritten voor het hele gezin tot veeleisende gletsjertochten of piekveroveringen voor ervaren bergbeklimmers. Hut-tot-hut-wandelingen, weidegronden, themawandelingen, wandeltochten om het meer en Alpine tochten - alleen of begeleid door een gecertificeerde bergexpert. Ruim 1300 kilometer aan prachtige wandelroutes, alpine wandelpaden en trekkingpaden wachten hier op u. Veel plezier en geniet van de ultieme Peak of Tirol!

Lees meer over het outdooravontuur Wandelen in Ötztal.

Klimmen in het Ötztal

In de grootste bergketen van de oostelijke Alpen, de Ötztaler Alpen, vindt u enorme natuurlijke rotsen. En het zijn niet alleen "normale" gesteentes, maar 's werelds unieke Ötztal-kristallijn met voornamelijk granieten gezichten tussen talloze andere speciale soorten rotsen. Niet voor niets wordt Ötztal beschouwd als HET ultieme granieten klimgebied in Tirol! 'S Werelds klimmende elite beschrijft het Ötztal als een echt paradijs voor klimmers en biedt ook topinfrastructuren.

Iedereen vindt zijn perfecte klimplek in een van de 19 klimtuinen met maar liefst 750 routes. Maar er is meer, 8 via ferratas en talrijke multi-pitch routes bieden voor klimfans ongeëvenaarde 'verticale avonturen'.

Meer informatie over het outdooravontuur Climbing in Ötztal.