MENU

Mooie afsluiting van WK Sportklimmen in Innsbruck

Het WK Sportklimmen 2018 in Innsbruck wordt zondag 16 september met een mooie Closing Ceremony afgesloten. Wij blikken alvast terug op dit fantastische WK met mooie resultaten.

Lead

Op zijn allerlaatste WK is Jorg Verhoeven 11e geworden in de discipline lead. Helaas zag hij een klassiek trucje in de crux niet, waardoor hij  zich op 1 greep na niet wist te kwalificeren voor de finale. Een geweldige prestatie niettemin. Nikki van Bergen had moeite in haar eerste kwalificatie doordat ze zich vastzette in een uitduwpas. Het lukte haar niet daaruit te komen, wat resulteerde in een vroege val. Met haar tweede route kon ze dit niet goed maken. Ze eindigde teleurgesteld op een 69e plek.

Jorg Verhoeven tijdens de discipline Lead op het WK. Foto: Sytse van Slooten

Boulder

Vera Zijlstra, Nicky de Leeuw en Jorg Verhoeven gingen van start bij de discipline boulder. De vrouwen hadden op dinsdag een erg harde kwalificatieronde. In beide startgroepen was 1 top met 2 of 3 zones voldoende om je te verzekeren van een plek in de halve finale. Vera mistte drie keer op een haar na de topgreep in de laatste boulder en eindigde uiteindelijk met drie zones op de 37ste plek. Ook de heren kregen een zware ronde voorgeschoteld als kwalificatie. Slechts 26 van de 75 klimmers in de groep van Nicky en Jorg wisten meer te halen dan 2 zones. Het halen van alles zones bleek zwaarder dan het halen van een enkele top. Zowel Nicky als Jorg wisten in de zeer fysieke boulders slechts 2 tops te halen. Daarmee sloten ze hun WK op de discipline boulder teleurgesteld af met respectievelijk een 53e en 75e plaats. Beiden hadden zich graag geplaatst voor de halve finale, ter afsluiting van hun internationale carriere. Ze kunnen desalniettemin terug kijken op vele sterke wedstrijden.

Paraklimmers

Mees Vooijs schitterde op het WK door de 5e plek te bemachtigen op de AU-2. Hij mistte de finale hiermee op één plek. Ook Fedde Benedictus en Renske Nugter kunnen trots zijn op hun behaalde resultaten. Zij wisten allebei de 10e plek te halen. Fedde in de discipline RP1 en Renske in de discipline RP2. Maar ze zijn trots: "ze hebben alle drie goede meters gehaald", bericht bondscoach Berber Brouns over het Paraklim Team.

Vrijdag 14 september was de finale van het paraklimmen en de discipline boulder bij de vrouwen. Zaterdag is de finale bij de heren. Op de laatste dag zijn de finales van de combi voor zowel de vrouwen als de heren. Kijk op Eurosport of kijk via de livestreams

Eind november vindt in Kranj de laatste worldcup met Nederlanders aan de start plaats. Nikki van Bergen en Mark Brand zullen daar hun laatste internationale leadwedstrijd van dit seizoen klimmen.

Volg het Nederlands Team op Facebook en Instagram.

Bekijk de volledige uitslag van alle disciplines en categorieën op de homepage van de IFSC.