MENU

Mark Brand en Lynn van der Meer winnen Lead 3

Zondag 14 oktober wonnen Mark Brand en Lynn van der Meer Lead 3 in klimhal Ivy Climbing in Sittard.

 

Finale

Bij de heren ging de winst overtuigend naar Mark Brand. Als enige wist hij de finale uit te klimmen naar de top. De tweede plek en derde plek gingen beide knap naar twee eerste jaar A klimmers; Mischa Radt (tweede plek) en Jens de Louw (derde plek). Voor beide klimmers was dit pas hun tweede deelname aan de volwassenen lead competitie en hun eerste podiumplaats. 

In de dames categorie ging de overwinning voor de tweede keer op rij naar de huidige Nederlands kampioene Lynn van der Meer. Lynn kreeg in de finale de grootste concurrentie van routiniers Vera Zijlstra en Rachel Nilwik, die de tweede en derde plek opeisten. 

Al gewonnen

In de competitiestand heeft Mark Brand een niet meer in te halen voorsprong opgebouwd en daarmee de Lead competitie al gewonnen. De strijd om de andere podiumplaatsen is nog in volle gang. Bij de dames gaat Sven van der Heijden nog altijd aan de leiding in de competitie, maar Lynn van der Meer staat na haar zege in Sittard nog maar twee punten achter Sven. Het belooft dus op zondag 11 november een spannende laatste en beslissende wedstrijd in Tilburg te worden. 

Bekijk hier de volledige uitslag en de huidige competitiestand. Op de NKBV Flickr pagina staat een fotoreportage van de finale.