MENU

Lynn van der Meer en Jules Kluwer Nederlands kampioenen Speed

Op het eerste NK Speed 2018 hebben Nederlands leadkampioene (2017) Lynn van der Meer uit Roosendaal en Jules Kluwer uit Amersfoort de titel veroverd.

 

In een spannende finale kregen de deelneemsters niks cadeau. Lynn kreeg flink tegenstand van Nederlands boulderkampioene (2018) Vera Zijlstra. Toch wist Lynn in de finale met een 23ste van een seconde sneller Vera voor te blijven.

Bij de heren gooide Jules Kluwer hoge ogen op. De 17-jarige nam al vroeg in de race afstand van zijn opponenten door in de kwalificatieronde de snelste tijd met een nieuw Nederlands en persoonlijk record van 0.10.58 sec te toppen. En daar bleef het niet bij. Jules werd niet alleen eerste, hij verbrak zelfs opnieuw zijn eigen en daarmee ook het Nederlands record door de 15 meter lange route in een tijd van 0.09.93 sec te toppen! De 16-jarige Leto Cavé uit Angerlo werd knap tweede met (een persoonlijk record van) 0.10.38 sec. Mischa Radt uit Almere pakte het brons (0.11.35). Bekijk hier de uitslag

Records verbroken

Al in de middag werd tijdens de kwalificatieronde verschillende Nederlands records, dat bekent is bij de NKBV, verbroken. Bij de dames wisten Vera (0.13.47) en Lynn (0.13.88) het toen nog Nederlands record speedklimmen op naam van Sam Swalué (0.14.27) te verslaan. Bij de kwalificatieronde voor de heren was dit ook niet anders. Jules verbrak met 0.10.40 het eerdere Nederlands record op naam van Zeno Schaekers (0.10.58). Daarna volgde een spannende finale, waarin Jules nog een stap extra deed door zijn eerdere record op de dag te verbeteren door naar een tijd van 0.09.93 sec te klimmen. Daarmee veroverde hij de eerste plek op het podium.

Links: Jules in de finale op weg naar de eerste plek. Links: Lynn van der Meer aan de start op het NK Speed 2018. Foto: Sytse van Slooten.