MENU

Jong Oranje in actie in het Russische Voronezh

In het Russische Voronezh kwamen afgelopen week 6 Jong Oranje leden in actie tijdens het Wereld Jeugd Kampioenschap Speed, Lead en Boulder. De Nederlandse klimmers kwamen uit in de disciplines boulder en lead.

fotocredits: Leo Zhukov / Climbing federation of Russia

Overvol programma

In een 10 dagen durend overvol programma stonden Paul Brand, Jens de Louw, Leto Cavé, Noor Witte, Anya van Essen en Pleun Frank goed voorbereid en gemotiveerd aan de start. Naar deze wedstrijd heeft Jong Oranje het hele jaar toegewerkt en de verwachtingen om mooie prestaties neer te zetten waren dan ook hoog.

Leto vlamde in de kwalificatie in een van zijn lead routes naar de 35+ greep. Slechts één andere klimmer kwam verder. Na de kwalificatie stond hij 8ste in de ranking en daarmee verdiende hij zijn plek in de halve finale. Een finale plaats wist Leto niet te behalen en hij werd uiteindelijk 13de.

Ook Anya topte in haar boulder kwalificatie een boulder die door maar een enkele andere klimmer behaald werd waardoor zij ook door mocht naar de halve finale. Zij werd in de halve finale voorbij geboulderd waardoor er geen finaleplaats voor haar inzat. Zij werd 16de.

Paul, Jens, Noor en Pleun zaten heel dichtbij een halve finale plek. Bij Jens scheelde dit maar 1 greep. Paul en Noor stonden in de uitslag 21ste terwijl er 20 klimmers doorgingen naar de halve finales.

Veerkracht en drive

De atleten hebben het hele jaar getraind om tijdens deze wedstrijd te pieken. De verwachtingen bij de atleten was dan ook hoog. Voor hen is het jammer dat het tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar niet uitpakt zoals ze hadden gehoopt. Je zou misschien verwachten dat ze teleurgesteld zijn omdat ze zo dichtbij een volgende ronde zaten. Het toont veerkracht en drive dat de atleten toen ze na de reis weer een beetje bijgeslapen waren de knop al om hadden gezet. Ze zijn erop gebrand om tijdens de volgende internationale jeugdwedstrijden te laten zien wat ze waard zijn.

Ben je benieuwd wanneer Jong Oranje weer deelneemt aan een internationale wedstrijd? Volg het Nederlands Team dan online.