MENU

Geen finale voor Jong Oranje klimmers op het EJK Boulder in Brussel

Afgelopen weekend vond het Europees Jeugd Kampioenschappen Boulder 2018 in Brussel plaats. Helaas wist Jong Oranje geen finale te bereiken. 

Afgelopen weekend vond het EJK Boulder in Brussel plaats. Vrijdag 31 augustus tot zondag deden negen Jong Oranje klimmers mee. Zij wisten helaas geen finale te bereiken. "Ze hebben hard hun best gedaan, maar niemand heeft de finale gehaald" berichtte Nederlands Sportklim Bondcoach Michiel Nieuwehuijsen.

Op vrijdag werd de kwalificatieronde van de meisjes en jongens Junioren en jongens A en gehouden. Daarin haalden de dames Tiba Vroom met een score van 4T5z de 18e plek en Ysa Rakestraw met 3T5z de 19e plek. De Nederlandse Kampioen van 2018 Don van Laere wist 6 van de 8 boulders te toppen, en strandde daarmee op de 14e plaats. Bij de jongens A wist de 16-jarige Leto Cavé de 29e plek te halen met 3 tops. De 15-jarigen klimmers Mischa Radt haalde de 34e en Jens de Louw de 43e plek. 

Paul Brand op NJK Boulder 2018. Foto: Tim van der Linden

Op zaterdag wist de 15-jarige Paul Brand hoge ogen te gooien door 5 tops te halen in de kwalicifactierond bij de jongens B. Iwan Pasveer werd 19e met een score van 4T4z en Ynze Visser 41e met 2T4z.  Je kunt de livestreams op YouTube terugkijken. 
Bekijk de volledige uitslag van alle disciplines en categorieën op de homepage van de IFSC.