MENU

Update klim- en bouldergebieden

Er is een update over enkele klimgebieden in België en Duitsland. Heb je plannen om binnenkort naar Isenberg, Avalonia, Pont à Lesse, Durnal of Rocher de Bretaye te gaan? Lees dan hieronder verder.

Isenberg

Het klimgebied Isenberg ligt in het hartje van het Ruhrgebiet. De beheerder van het klimgebied Isenberg, DAV Sektion Essen, verlangt in verband met de drukte sinds kort dat men zich aanmeldt alvorens te klimmen. Er is plek voor maximaal 40 personen in het gebied. Vooralsnog heeft de beheerder laten weten alleen DAV leden toe te laten. Dat is niet in lijn met hoe klim- en bergsportfederaties in Europa normaliter elkaars leden toegang gunnen. De NKBVheeft hierover met Sektion Essen contact opgenomen.

Meer over Isenberg

Avalonia

Het bouldergebied Avalonia ligt net als Isenberg in het hartje van het Ruhrgebiet. Het gebied is momenteel niet toegankelijk na een incident waarbij een stuk steen afbrak. Iets wat gezien de aard van het gesteente niet geheel onverwacht is. De gemeente op wier grondgebied Avalonia ligt heeft daarop besloten het gebied tijdelijk te sluiten. Zie https://boulderclub-ruhrtal.de/ voor meer info.

MEER OVER Avalonia

Pont à Lesse

Het weekend van 25 en 26 september wordt er in Pont à Lesse onderhoud verricht. Op deze beide dagen zijn de deelmassieven 2 & 4.6 afgesloten voor klimmers.

Meer over Pont à Lesse

Durnal

Op zaterdag 11 september wordt in Durnal de 12 Uur van Durnal georganiseerd door KBF, CAB en NKBV. Het massief is deze dag niet toegankelijk voor andere klimmers.

MEER OVER Durnal

Rocher de Bretaye

Bij de Rocher de Bretaye hangt sinds kort aan bomen het bericht dat klimmen sinds november 2020 verboden is op grond van het feit dat het gebied in een Natura 2000 zone ligt. Het is momenteel onbekend wie de borden geplaatst heeft. De beheerder van het gebied (UBS) is op de hoogte gebracht. Ga je klimmen in dit gebied? Parkeer dan NOOIT in het dorp of aan de weg naar de rots om overlast voor omwonenden te vermijden. Waar dan wel?

Dat lees je in de NKBV Tochtenwiki

Terug naar overzicht