MENU

Plan al je tochten online met met de NKBV-Tochtenwiki

Ga je de bergen in om te toerskiën, sneeuwschoenwandelen, een alpiene tocht te maken of heb je zin in een meerdaagse huttentocht? Het startpunt van iedere tocht in de Alpen is vanaf nu de NKBV-Tochtenwiki. Via de online applicatie kun je gemakkelijk je tocht uitstippelen voordat je op pad gaat.

Tochtenplanner
De Tochtenwiki is de nieuwe online tochtenplanner van de NKBV met een ruim aanbod aan bestaande tochten voor zomer en winter. Deze worden dagelijks aangevuld met nieuwe tochten. Ook is het mogelijk eigen tochten te plannen door een start en eind-locatie op een interactieve kaart in te vullen.

Applicatie
Er wordt gebruik gemaakt van een bestaande applicatie waar meerdere Alpenverenigingen in Europa mee werken. Hierdoor is het aanbod altijd actueel en wordt het op regelmatige basis uitgebreid. De keerzijde is dat veel tochten een Duitstalige routebeschrijving hebben.

De online applicatie wordt in de nabije toekomst uitgebreid met een app voor je smartphone. Zo heb je ook onderweg de mooiste tochten in de Alpen bij de hand, of je kunt er zelf een, snel en eenvoudig samenstellen.

We zullen de Tochtenwiki nog verder doorontwikkelen met mogelijkheden om de reizen uit ons bergsportreizen aanbod op te zoeken. Voor nu nodigen we je uit om alvast een kijkje te nemen en misschien zelfs je volgende tocht uit te stippelen.